Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο πρώην αιχμάλωτος των Τούρκων, Αμερικανός πάστορας Μπράνσον: Τρομερή η κοινωνική πίεση σε βάρος των χριστιανών στην Τουρκία


Ο Άντριου Μπράνσον ο οποίος φυλακίστηκε στην Τουρκία με την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα πραξικοπήματος αντιμετωπίζοντας την ποινή των ισοβίων και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος πέρσι, μίλησε στο ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων... 

 


Mandiner. Περιέγραψε τα 20 χρόνια τα οποία πέρασε στην Τουρκία και είπε πως “οι κατηγορίες σε βάρος μου ήταν έωλες και βασισμένες σε ψέματα”. Ο Μπράνσον φέτος έγινε Ούγγρος πολίτης.

Ο Μπράνσον για την απελευθέρωση του οποίου είχαν εφαρμοστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία δήλωσε πως “Έγινα αιτία μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να τιμωρεί μία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ”.

Ο Μπράνσον περιέγραψε πως μαζί με την πολίτη Ουγγαρίας σύζυγό του και τα παιδιά τους, ζούσαν στην Τουρκία από τη δεκαετία του 90 έως τώρα. Ο Μπράνσον ο οποίος δραστηριοποιούνταν ως ιεραπόστολος στη Σμύρνη υπογραμμίζει πως κάθε βήμα που έκανε, ήταν γνωστό στους αξιωματούχους, ότι τον παρακολουθούσαν, ότι ενημέρωνε για κάθε του δράση το κράτος και ότι δεν υπήρχε τίποτε το κρυφό και απόρρητο. Λέει πως οι κατηγορίες που του απέδωσαν oι εισαγγελείς για “βοήθεια σε απόπειρα πραξικοπήματος” και “συνέργεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και η FETO” αποτελούν φαντασιώσεις.

Ο Αμερικανός πάστορας δήλωσε: Στη ζωή μου ποτέ δεν συνάντησα κανέναν από την Κίνηση Γκιουλέν. Δεν είχα καμία καμία επικοινωνία μαζί τους μέχρι που μπήκα στη φυλακή εκεί με έβαλαν στο ίδιο κελί μαζί τους”.

O πάστορας Μπράνσον περιέγραψε ως εξής γιατί δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της κοινότητας Γκιουλέν : Αφιέρωσα την ζωή μου στην διάδοση του χριστιανισμού. Η οργάνωση Φετουλλάχ Γκιουλέν με 170 σχολεία στον κόσμο κάνει το αντίθετο, προσπαθεί να διαδώσει το Ισλάμ. Οι σκοποί μας είναι δύο εντελώς αντίθετοι κόσμοι !¨

Σχετικά με το ΠΚΚ ο Άντριου Μπράνσον είπε τα εξής : ¨Πιστεύω πως ο λόγος που με συσχέτισαν με το ΠΚΚ, ήταν οι εργασίες που κάναμε για να βοηθήσουμε του πρόσφυγες που έφευγαν από τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή. Μεταξύ των προσφύγων ατούς οποίους προσφέραμε ανθρωπιστική βοήθεια ήταν και Κούρδοι πρόσφυγες¨.

Ο Αμερικανός ιερέας υποστήριξε πως υπήρξε θύμα μιας ¨διπλωματίας με ομήρους¨ στηριγμένη σε πλαστογραφίες και ψέματα και ότι κάθε ένα από τα έγγραφα της εισαγγελίας στηριζόταν σε συνωμοσία.

Ο Μπράνσον είπε πως η εισαγγελία διόρισε μάρτυρες για να πουν για αυτόν κακά πράγματα και ότι ¨σε όλη την δικαστική διαδικασία του ασκήθηκε απίστευτη πίεση για να του αποσπάσουν ομολογία¨.

Ο Μπράνσον υποστήριξε πως η τουρκική κυβέρνηση τον κατέστησε ένα τμήμα της προπαγάνδας της και είπε πως ¨Η τουρκική κυβέρνηση θέλησε να με προβάλει ως εχθρό του τουρκικού κράτους. Μαζί με αυτό προκάλεσε τον τουρκικό λαό και εναντίον μου και εναντίον του χριστιανισμού¨

Ο Μπράνσον δήλωσε πως από την δεκαετία του 1990 ως τώρα έχει δυσκολέψει η ζωή των χριστιανών στην Τουρκία και είπε πως ¨Ναι θεωρητικά όποιος θέλει μπορεί να γίνει χριστιανός, αλλά ακολούθως υπάρχει μια απίστευτη κοινωνική πίεση σε βάρος τους¨.

tourkikanea.gr