Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ορθοκερατολογία: Τι πρέπει να γνωρίζετε. Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Ο συνηθέστερος μέχρι και πρόσφατα τρόπος αντιμετώπισης... 

 
 
 
 
 
της μυωπίας και του αστιγματισμού, είναι η χρήση γυαλιών οράσεως, φακών επαφής και η διαθλαστική χειρουργική. Ωστόσο υπάρχει μια νέα προσέγγιση αντιμετώπισης των παραπάνω διαθλαστικών ανωμαλιών είναι η ορθοκερατολογία.

Στην ορθοκερατολογία χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι αεροδιαπερατοί ημίσκληροι φακοί επαφής κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, οι οποίοι αφαιρούνται όταν ο χρήστης ξυπνήσει.

Ενώ ο χρήστης κοιμάται οι φακοί με τη ελεγχόμενη πίεση που ασκούν στο επιθήλιο του κερατοειδούς επανασχηματίζουν την καμπυλότητα του με αποτέλεσμα τη διόρθωση της μυωπίας και του αστιγματισμού. (φώτο 1)
Με την ορθοκερατολογία πετυχαίνουμε 2 αποτελέσματα

1. Προσφέρουμε στον αμέτρωπα χρήστη καθαρή όραση κατά τη διάρκεια της ημέρας απαλλαγμένο από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής
2. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί ότι με την ορθοκερατολογία μπορούμε να επιβραδύνουμε την εξέλιξη της μυωπίας ειδικά στα παιδιά. 
 



Με τους συγκεκριμένους φακούς θα πρέπει ο χρήστης να μπορεί να δει αποδεκτά καλά χωρίς γυαλιά μυωπίας ή φακούς επαφής για μια ή δύο μέρες, μερικές φορές και περισσότερο. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να φοράει τους φακούς ortho-k κάθε βράδυ.

Η ορθοκερατολογία είναι μία μη χειρουργική διαδικασία σε αντίθεση με την επεμβατική διαθλαστική χειρουργική.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα κερατοειδή πριν και μετά τη χρήση φακού 
 


 
 
Τα αποτελέσματα της ορθοκερατολογίας δεν είναι μόνιμα, δηλαδή αν ο χρήστης σταματήσει να εφαρμόζει το βράδυ τους φακούς το διαθλαστικό σφάλμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Με τη ορθοκερατολογία μπορούμε να διορθώσουμε μυωπία μέχρι -6,00 D και αστιγματισμό μέχρι -1,75D.

*Αμέτρωπας προσδιοριζεται κάποιος με διαθλαστικό σφάλμα,(μυωπία,υπερμετρωπία, αστιγματισμός)

πηγη: lenshop.gr