Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Είστε νέος χρήστης φακών επαφής; Διαβάστε τον οδηγό. Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Αντιμετωπίσατε μικροπροβλήματα τις πρώτες φορές που δοκιμάσατε να κάνετε χρήση φακών επαφής; Η όλη η διαδικασία είναι πιο εύκολη από ότι νομίζετε. Διαβάστε τα βήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας και να τα στεγνώνετε πριν πιάσετε τους φακούς επαφής ή τα μάτια σας. Σίγουρα δε θέλετε βρωμιά και μικρόβια πουθενά.

2. Πάντα να ξεκινάτε με το φακό στο δεξί μάτι έτσι ώστε να μην μπερδευτείτε, μιας και κάθε μάτι συνήθως έχει διαφορετική συνταγή.

3. Βγάλτε τους φακούς από τη θήκη και ακολουθείστε τις οδηγίες του υγρού συντήρησης.

4. Σιγουρευτείτε ότι το δάκτυλο είναι στεγνό, βάλτε το φακό στο δάκτυλό σας και δείτε προσεκτικά το φακό. Αν το σχήμα του είναι σαν μπολ με ευθείες τις άκρες του φακού, τότε είναι σωστά τοποθετημένος, αν οι άκρες του φακού είναι προς τα έξω, γυρίστε τον.
 
 


5. Χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάκτυλο για να κατεβάσετε το κάτω βλέφαρο, με το άλλο χέρι τραβήξτε το πάνω βλέφαρο και βάλτε απαλά το φακό στο μάτι σας. Μπορείτε να τον βάλετε το ακριβώς πάνω στην κόρη ή στο άσπρο μέρος του ματιού ακριβώς από κάτω. Όπως σας βολεύει καλύτερα.

6. Όταν ο φακός είναι μέσα στο μάτι, αφήστε το πάνω βλέφαρο και κλείστε το μάτι για μια στιγμή, ανοιγοκλείστε μερικές φορές και δείτε γύρω για να κεντράρει ο φακό στο μάτι και αυτό ήταν.

Μία ακόμα συμβουλή. Αν φοράτε μακιγιάζ, βάλτε τους φακούς πρώτα, έτσι ώστε να μην τους λερώσετε με ότι χρησιμοποιήσετε

Τώρα κάντε το ίδιο και στο αριστερό μάτι.

πηγη: lenshop.gr