Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

FIFA: Έρχεται τεράστια αλλαγή στον κανονισμό για το οφσάιντ

 
Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε πως υπάρχει σκέψη να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ, το οποίο σημαίνει τεράστια αλλαγή και στον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο!

Μία... 

 
 
τεράστια αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ ετοιμάζει η FIFA όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Αρσέν Βενγκέρ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Times", οι άνθρωποι της FIFA αναμένεται να καταθέσουν πρόταση αλλαγής του κανονισμού στο προσεχές Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB).

Το ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ αναφέρει πως ο νέος κανονισμός θα θεωρεί έναν παίκτη "onside" αν έστω ένα από τα μέρη του σώματός του που μπορούν να σκοράρουν (κεφάλι, κορμός, πόδια) καλύπτεται από τον αμυνόμενο. Αντίθετα, μέχρι τώρα, ο κανονισμός ανέφερε πως για να είναι έγκυρο ένα γκολ θα πρέπει ο επιτιθέμενος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου (εκτός φυσικά από τα χέρια) από τον αντίπαλο αμυνόμενο.

Σε περίπτωση που η πρόταση της FIFA περάσει στις 29 Φεβρουαρίου, δίχως να χρειαστεί περίοδος δοκιμής, θα έχει ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2020, δηλαδή 12 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, στο οποίο και θα γίνει για πρώτη φορά χρήση του νέου κανονισμού. Αν τελικά υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό, τότε θα έχει αντίκτυπο και στο VAR, καθώς ήδη υπάρχουν "φωνές" ειδικά στην Premier League για φάσεις που κρίνονται στα... χιλιοστά.

Πηγή: Sport24.gr