Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Εφτά τρόποι για να πείτε «αντίο» στα μυρμήγκια στην κουζίνα

 
    
 
 
    Αντιμετωπίζεις πρόβλημα με μυρμήγκια στην κουζίνα; Ανακάλυψε εφτά απλά βήματα, για να τα «αποχαιρετήσεις» μια και καλή και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Πέρα... 

 
 
από την ενόχληση που προκαλούν, τα μυρμήγκια θεωρούνται απειλή για την υγιεινή του χώρου, αφού προσβάλλουν τα τρόφιμα κι έπειτα πρέπει να τα πετάξουμε οπωσδήποτε. Να τι πρέπει να κάνεις, για να τα διώξεις…

Κιμωλία: Η κιμωλία περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, που απωθεί τα μυρμήγκια. Αφού εντοπίσεις από πού εισβάλουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, ρίξε λίγη τριμμένη κιμωλία ακριβώς εκεί ή τράβα μία γραμμή με ολόκληρη την κιμωλία στην είσοδό τους.

Λεμόνι: Οτιδήποτε ξινό και πικρό τα απωθεί. Οπότε ράντισε με το χυμό λεμονιού τις περιοχές από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια. Μπορείς επίσης, στο ίδιο σημείο, να τοποθετήσεις φλούδες λεμονιού.

Αλάτι: Το επιτραπέζιο αλάτι θεωρείται από τους καλύτερους και φθηνότερους φυσικούς τρόπους να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια. Μην το ρίξεις έτσι σκέτο. Βράσε λίγο νερό με μπόλικο αλάτι και ανακάτεψέ το μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα, όταν κρυώσει, βάλ’ το σε μια φιάλη σπρέι και ψέκασε όλες τις γωνιές από όπου πιστεύεις ότι μπαίνουν τα μυρμήγκια.

Λευκό ξύδι: Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά από το λευκό ξύδι. Φτιάξε ένα διάλυμα από ίση ποσότητα νερό και λευκό ξύδι. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και ανακάτεψε καλά. Φύλα το σε γυάλινο βάζο και ρίχνε λίγο-λίγο στις περιοχές από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια. Δεν θα τα σκοτώσει, αλλά θα τα κρατήσει μακριά.

Κανέλα: Τα μυρμήγκια απεχθάνονται και τη δυνατή μυρωδιά της κανέλας. Βάλε λίγη τριμμένη κανέλα αι ίσως γαρύφαλλο στις περιοχές από όπου μπαίνουν. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ράντισε τη σκόνη των μπαχαρικών με αιθέριο έλαιο κανέλας.

Μέντα: Η μέντα είναι φυσικό εντομοαπωθητικό, όχι μόνο για τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά της είναι πολύ έντονη, για αυτό και εκείνα αποφεύγουν περιοχές όπου υπάρχουν ίχνη της. Φτιάξε ένα μείγμα με δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε 250 ml νερό και ψέκασε τις εισόδους των μυρμηγκιών. Επανάλαβε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.

Πιπέρι: Τα μυρμήγκια σιχαίνονται, τόσο το μαύρο όσο και το καγιέν. Μπορείς να το τρίψεις κατευθείαν στις περιοχές που συχνάζουν ή, όπως και με το αλάτι, να φτιάξεις ένα διάλυμα με νερό και πιπέρι και να ψεκάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.