Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Έχετε αφυδατωμένα μαλλιά; Φτιάξτε αυτές τις μάσκες μαλλιών με μέλι



   Ο ήλιος και το καλοκαίρι αφυδατώνουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά, ξηρά και άτονα. Γι' αυτό θα πρέπει να τα φροντίζετε όπως φροντίζετε το υπόλοιπο σώμα σας.

Αντί...  

να δώσετε μια περιουσία σε προϊόντα που υπόσχονται λάμψη, προτιμήστε τις σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης που μπορείτε να φτιάξετε μάλιστα με υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το μέλι. Αυξήστε την ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι του ντους ή με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας.

Μάσκα με μπανάνα και μέλι

Υλικά

1 μπανάνα

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την μπανάνα και λιώστε τη καλά με ένα πιρούνι.Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά καθιστώντας τη ιδανική για την αναζωογόνηση των μαλλιών. Ανακατέψτε τη μπανάνα με το μέλι και το γιαούρτι, μέχρι να γίνει ένα λείο το μείγμα. Αφήστε το στα μαλλιά για 15-30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Υλικά

1 μεσαίου μεγέθους αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Με μόνο δύο υλικά αυτή η μάσκα έχει εκπληκτικές ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το αβοκάντο περιέχει τέσσερις διαφορετικές βιταμίνες: A, B, E και D, και άλλα φυσικά έλαια που θα προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά και θα αποτρέψουν την τριχόπτωση. Για να τη φτιάξετε, απλώς ανακατέψτε το αβοκάντο με το μέλι. Αφήστε τη μάσκα για 15-20 λεπτά να απορροφηθεί πλήρως στα μαλλιά σας. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και λουστείτε.