Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Εκκενώθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Γηροκομείο στη Βάρη λόγω της φωτιάς



 




   Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Βάρη, Αττικής. Σύμφωνα με... 




την Πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά.   

Τι δήλωσε στο enikos.gr ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS για την εκκένωση

Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS με αποτέλεσμα αμέσως να εκκενωθούν προληπτικά. Ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Πρωτόπαππας, μιλώντας στο enikos.gr εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επέμβαση του δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής ώστε να μην κινδυνέψει κανένα παιδί. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του καθώς η περιοχή είναι πολύ κατοικημένη και ταυτόχρονα βραχώδης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαππα, τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, στα Παιδικά Χωριά SOS βρίσκονταν 94 άτομα εκ των οποίων τα 60 παιδιά και τα υπόλοιπα "μητέρες" που τα φροντίζουν. Επίσης εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη εκπαίδευση στη σχολή μητέρων. Παιδιά και μητέρες είναι ασφαλή κι έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Βάρης όπου δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο ο κ. Πρωτόππας δήλωσε ανήσυχος καθώς η περιοχή έχει καλυφθεί από καπνό και στάχτες. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν τα παιδιά.