Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ





  



  Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 31ης Ιουλίου του 2020:  

 "Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε θέμα σχετικά με τους πρόσφυγες, οι τρεις ή τέσσερις οικογένειες που έχουν έρθει στο δήμο της Παραλίας. Είναι γνωστή η θέση η δική μου και πιστεύω και...  



αρκετών εδώ, επειδή είμαστε τουριστικός νομός, ίσως θα έπρεπε να μην γίνει αυτό, αλλά βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι. Πηγαίνουνε σε ιδιώτες, δεν μπορούμε να παρέμβουμε για αυτό το πράγμα, είτε σε ξενοδοχεία είτε σε διαμερίσματα, οπότε δεν είναι δικό μας θέμα. Δεν είναι θέμα του δημοτικού μας συμβουλίου. Δεν γίνεται καινούργια δομή για να περάσει από το δημοτικό μας συμβούλιο, οπότε δεν μας πέφτει λόγος. 
Εγώ μετείχα στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του συλλόγου ενοικιαζόμενων στην Παραλία. Είπα αυτό που πιστεύω ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν σε σημεία παραλιακά, στα σημεία που υπάρχει τουρισμός, αλλά θα ήταν προτιμότερο να τους φέρουνε στην πόλη, όπως έχουνε και τις υπόλοιπες οικογένειες στην πόλη. Πήρα μέρος και εγώ στο ψήφισμα, όπως η αντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές και οι άλλοι δύο δήμαρχοι σχετικά με το θέμα αυτό, το οποίο απεστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ενημέρωσα τους δύο υπουργούς, τον κ. Μηταράκη και τον κ. Κουμουτσάκο για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο, τον αναβρασμό που υπάρχει γενικότερα και λόγω του τουρισμού είναι πιο έντονο το θέμα αυτό".