Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Χαφτάρ σε Ερντογάν: Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος

 


    Σκληρή προειδοποίηση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ σε ομιλία του, διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις.
    
Του... 



λέμε ότι “έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος” ξεκαθάρισε.
“Έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του” συνέχισε, προειδοποιώντας ότι ”οι Λίβυοι δεν θα δεχτούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και να αποικιοποιηθούν ξανά”.
”Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό” τόνισε ο Χαφτάρ, χαρακτηρίζοντας του Σύρους που έχει στείλει η Άγκυρα στη Λιβύη “μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα”.
Ο διοικητής του LNA έχει στηλιτεύσει και στο παρελθόν την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκία στη Λιβύη, διαμηνύοντας ότι “θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη γη και τον λαό μας”, και ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης θα συνεχίσει να μάχεται “μέχρι να απελευθερώσουμε ολόκληρη τη Λιβύη”.
Επίσης, σε ένα ηχητικό μήνυμα, απευθυνόμενος στις δυνάμεις του, τους κάλεσε να πολεμήσουν την “αποικιοκρατική” επέμβαση της Τουρκίας μέχρι να ηττηθεί, σε μια αναφορά στην περίοδο του οθωμανικού ελέγχου της Λιβύης.
“Αποκτάτε δόξα ενώ πολεμάτε τον απεχθή αποικιστή άπληστο για τον πλούτο μας”, είχε πει. “Και διεξάγετε πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, έναν πόλεμο στον οποίο δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η νίκη”.

kosmodromio.gr