Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Το εντυπωσιακό φαράγγι Πάντα Βρέχει της Ευρυτανίας από ψηλά - ΒΙΝΤΕΟ


 
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία στην ευρύτερη περιοχή στο φαράγγι Πάντα Βρέχει

   Κατά κοινή ομολογία το φαράγγι Πάντα Βρέχει αποτελεί ένα από τα πιο συγκλονιστικά και εντυπωσιακά σημεία στο νομό Ευρυτανίας. Μεταξύ... 

 
 
των χωριών Δολιανά και Ροσκά, ο λάτρεις της φύσης, και όχι μόνο, εντυπωσιάζονται από το συγκλονιστικό φυσικό σκηνικό ολόγυρά τους.

Οι όμορφοι καταρράκτες δημιουργούνται από την προσπάθεια των παγωμένων νερών που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκοντας διέξοδο από τις πηγές στις κορυφές του φαραγγιού.

Η αίσθηση της συνεχούς τεχνητής βροχής είναι εμφανής, καθώς το μεγάλο ύψος των καταρρακτών, το οποίο αγγίζει τα 80 μέτρα, δεν επιτρέπει τη συνεχή και συμπαγή ροή των νερών. Έτσι, δημιουργείται μια μεγάλη ακτίνα από μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο!

Αν και η διαδρομή για να προσεγγίσει κανείς το φάραγγι δεν είναι και ιδιαιτέρως εύκολη, το τοπίο που θα αντικρίσει κανείς φτάνοντας σε αυτό πραγματικά αποζημιώνει και με το παραπάνω την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Και αν μια απόδραση μέχρι την Ευρυτανία αυτήν τη στιγμή μοιάζει πολύ μακρινή, το βίντεο της ομάδας Travel Inspiration που ακολουθεί σας μεταφέρει έστω και νοητά τη μαγεία του φαραγγιού.