Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Βελούδο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγαπημένη τάση που ήρθε για να μείνει!


designdrops
 
  Το βελούδο είναι το ύφασμα που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Είτε καλύπτει μικρές είτε μεγάλες επιφάνειες, δεν μπορεί παρά να κάνει την παρουσία του αισθητή στο χώρο και να μαγνητίσει τα βλέμματα. Το...  

  


βελούδο είναι ένα ύφασμα που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από τους βασιλείς και τους αυτοκράτορες των περασμένων αιώνων, με αποτέλεσμα να γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας και της αίγλης.



Mini Story:

Παλαιότερα το βελούδο ήταν ένα ύφασμα που δεν μπορούσαν να το αγοράσουν όλοι και το έβλεπε κανείς μόνο σε βασιλικές ή αριστοκρατικές οικογένειες, αφού το κόστος του ήταν αρκετά μεγάλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευαζόταν κυρίως από μεταξωτές ίνες και μάλιστα με μία πολύ ειδική επεξεργασία, που απαιτούσε πολύ χρόνο και ειδικό αργαλειό. Ευτυχώς, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το υπέροχο αυτό ύφασμα είναι προσιτό για όλους. Το βελούδο κατασκευάζεται πλέον από διάφορες ίνες, όπως το βαμβάκι, το μαλλί, το ρεγιόν, το βισκόζι, ο πολυεστέρας κ.α.

Βελούδινη Διακόσμηση:



Το βελούδο έχει κατακλύσει τις βιτρίνες των μεγαλύτερων καταστημάτων και αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές των πιο επώνυμων διακοσμητών παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ύφασμα απαλό, χαλαρό, απολαυστικό και φινετσάτο που είναι αδύνατον να του αντισταθεί κάποιος. Το θετικό είναι ότι μπορεί να εναρμονιστεί εύκολα με κάθε είδος διακόσμησης, προσδίδοντας στο χώρο φινέτσα και καλαισθησία. Ας δούμε μερικές έξυπνες λύσεις για να ενσωματώσουμε το βελούδο στον χώρο μας…

Ριζικές αλλαγές με βελούδο…



Μεταμορφώστε το χώρο σας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, με μποέμικο χαρακτήρα και πολυτελή διακόσμηση επιλέγοντας έναν βελούδινο καναπέ ή μία βελούδινη πολυθρόνα. Στο designdrops θα βρείτε πληθώρα επιλογών σε σχέδια και χρώματα, αν και η αλήθεια είναι ότι το μπλε, το βουργουνδί, το σμαραγδί και το ροζ αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο αυτό το ευγενές ύφασμα.
Τον χειμώνα μπορείτε να τοποθετήσετε βελούδινες κουρτίνες και να τις συνδυάσετε με μεταλλικά και ξύλινα έπιπλα, για ένα πιο industrial στυλ. Μπορείτε, επίσης, να τις συνδυάσετε με καρέκλες τραπεζαρίας, οι οποίες θα κάνουν το τραπέζι σας ακόμα πιο αριστοκρατικό και κομψό.
Αναβαθμίστε την αισθητική του υπνοδωματίου σας, στρώνοντας στο κρεβάτι σας ένα κουβερτοπάπλωμα με βελούδινη υφή και απολαύστε παράλληλα την πιο απαλή και ζεστή αγκαλιά όταν σκεπάζεστε. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα κρεβάτι με βελούδινο κεφαλάρι ή μεταποιήστε το κρεβάτι σας επενδύοντας το ήδη υπάρχον κεφαλάρι με ένα βελούδινο ύφασμα.

Για τους λιγότερο τολμηρούς…



Αν δεν είστε σίγουροι ότι ταιριάζει το βελούδο με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε πιο συντηρητικά, προσθέτοντας μικρές βελούδινες διακοσμητικές πινελιές. Μία επιλογή που σίγουρα θα σας εκπλήξει και θα σας κάνει να το λατρέψετε είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Τοποθετώντας μερικά βελούδινα διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας, θα δείτε ότι ο χώρος σας θα αναδειχθεί σε ένα φινετσάτο περιβάλλον, με μοντέρνο design και χλιδάτες πινελιές.
Ακόμη μπορείτε να εφοδιάσετε το χώρο σας με ένα βελούδινο σκαμπό ή πουφ και να είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει την πιο αγαπημένη θέση των καλεσμένων σας, αφού είναι εξαιρετικά ελκυστικό και γοητευτικό.

Φροντίδα και συντήρηση του βελούδου:



Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αποφεύγουν την αγορά βελούδινων αντικειμένων γιατί πιστεύουν ότι καταστρέφεται εύκολα και δεν καθαρίζεται. Σίγουρα είναι ένα λεπτεπίλεπτο ύφασμα που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, η οποία όμως μπορεί να το διατηρήσει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια.
Για να διατηρήσετε καθαρό και αφράτο το βελούδο, καλό είναι να το καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα με την ηλεκτρική σκούπα. Τοποθετήστε ένα απαλό βουρτσάκι, βάλτε το ήπιο πρόγραμμα στη σκούπα σας και σκουπίστε όλη την επιφάνεια με τη φορά της ίνας. Θα δείτε ότι αμέσως η σκόνη θα απομακρυνθεί και το πέλος του υφάσματος θα γίνει σαν καινούργιο.
Μην τοποθετείτε επάνω στον βελούδινο καναπέ βαριά αντικείμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσει σημάδι και να μειώσει τον όγκο του πέλους.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρίψετε ένα βελούδινο ύφασμα. Ακόμα και αν πρέπει να αφαιρέσετε έναν λεκέ μην τον τρίψετε. Βρέξτε ένα απαλό πανάκι με νερό και ταμπονάρετε τοπικά στον λεκέ. Για πιο δύσκολους λεκέδες βουτήξτε το πανάκι σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού (1/1), καθαρίστε τον λεκέ και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βαμβακερό στεγνό πανί προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Ιδανική επιλογή για το καθάρισμα των βελούδων αποτελεί και το δέρμα (δηλαδή τα πανάκια με τα οποία στεγνώνουμε το αυτοκίνητο).
Τέλος, αν το βελούδο που θέλετε να καθαρίσετε είναι από μετάξι, τότε καλό είναι να αφήσετε τους ειδικούς να το καθαρίσουν και να επισκεφθείτε ένα καθαριστήριο.

Υιοθετώντας μερικές από τις παραπάνω προτάσεις και ενσωματώνοντας το βελούδο στο χώρο σας είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με το γούστο σας και θα κάνετε το χώρο σας πιο πολυτελή και πιο αριστοκρατικό από ποτέ!



https://bit.ly/3dQCscs