Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Μια θάλασσα από… φλαμίνγκο στον επίγειο παράδεισο της Κένυας - Η συνεχώς μεταβαλλόμενη ροζ μάζα που εντυπωσιάζει


  Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα εθνικά πάρκα στην Κένυα, η λίμνη Nakuru στην κοιλάδα Great Rift, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος.

Πλαισιωμένη από... 

 
 
βραχώδεις γκρεμούς, δάση ακακίας και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, η λίμνη παραμένει ένα χάρμα οφθαλμών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, φιλοξενώντας ασπρόμαυρους ρινόκερους, λιοντάρια, ιπποπόταμους και ένα υπό εξαφάνιση είδος καμηλοπάρδαλης.




Ωστόσο, αν μια εικόνα χαρακτηρίζει τη λίμνη, αυτή δεν είναι άλλη από τα εκατοντάδες έως και χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια κάποιες φορές, φλαμίνγκο που βρίσκουν καταφύγιο κατά μήκος των ακτών της, μετατρέποντας το νερό σε… ροζ! Μια εικόνα που κάνει την επιφάνεια της λίμνης συχνά δύσκολα αναγνωρίσιμη, λόγω της συνεχούς μεταβαλλόμενης μάζας του ροζ!

Το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Nakuru δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη, κοντά στην ομώνυμη πόλη. Το μέγεθος της λίμνης κυμαίνεται από 5-30 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αναλόγως των βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή, ενώ σε όλη της την έκταση κατοικούν περίπου 400 διαφορετικά είδη ζώων.



Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η λίμνη έχει αποκτήσει τη φήμη του «σπιτιού» της σπάνιας καμηλοπάρδαλης Rothschild, ενώ το δάση από ακακία ολόγυρά της αποτελούν καταφύγιο για διάφορα ζώα κατά τις ζεστές ώρες της ημέρας. Το τοπίο συναρπάζει τον ανθρώπινο νου, ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για παρατήρηση της άγριας ζωής.