Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Πέντε συνοικίες στην Αθήνα που λίγοι ξέρουν ότι υπάρχουν



 
Πού είναι η Γούβα και η Ανακάσα

  Στην Αθήνα ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας μοιρασμένος στις δεκάδες περιοχές και συνοικίες της. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, είναι άγνωστες σε πολλούς ενώ βρίσκονται σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης. Και... 

 
μπορεί για παράδειγμα, να έχεις πάει πολλές φορές στο Βύρωνα αλλά ξέρεις ποια είναι η Νέα Ελβετία; Πιθανόν όχι….

Παρακάτω, λοιπόν, υπάρχουν πέντε συνοικίες στην Αθήνα που λίγοι ξέρουν ότι υπάρχουν…
Ανάκασα

Η Ανάκασα είναι συνοικία που βρίσκεται δυτικά της Νέας Φιλαδέλφειας και βορειότερα των Αγίων Αναργύρων. Εκτός από αυτήν τη συνοικία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων υπάρχει επίσης η Τσούμπα, τα Μυκονιάτικα, η Συνοικία Των Αγίων Ακινδύνων, η Αγία Παρασκευή, η Ανάληψη-Μυροφόρες, η Συνοικία Του Πύργου και η Γειτονιά Των Σιδηροδρομικών. Κάποιες το πιθανότερο είναι ότι τις ακούς για πρώτη φορά όπως και οι περισσότεροι.
Ελληνορώσων

Είναι η περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην Κατεχάκη, την Κηφισίας, την Μεσογείων και το Ψυχικό. Αν γνωρίζεις πού είναι το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός τότε κατάλαβες πού ακριβώς είναι και η περιοχή Ελληνορώσων. Η περιοχή είναι καθαρά αστική και στέγασε αρχικά Έλληνες πρόσφυγες από την Ρωσία, από όπου προέρχεται και η ονομασία της.
Γούβα

 
 
Η Γούβα είναι πυκνοδομημένη συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του δήμου Αθηναίων. Στα νότια συνορεύει με το Νέο Κόσμο και τη Δάφνη, στα βόρεια με το Παγκράτι και το Βύρωνα, στα ανατολικά με τον Υμηττό και στα δυτικά με την περιοχή του Μετς. Παλαιότερα η περιοχή Κάτω Γούβας θεωρούνταν η περιοχή γύρω από τον Άγιο Αρτέμιο και Άνω Γούβας η περιοχή γύρω από την Εμπεδοκλέους.
Λόφος Αξιωματικών



Ο Λόφος Αξιωματικών αποτελεί συνοικία του Περιστερίου. Η περιοχή πήρε το όνομά της από δύο οικογένειες αξιωματικών που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή πριν το Β ́ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο λόφος αυτός προοριζόταν για κατοικίες αξιωματικών κάτι που τελικά δεν έγινε. Στις 6 Ιουλίου του 1944 οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους, έκαναν επιτόπιο μπλόκο όπου υπάρχει και το ανάλογο μνημείο των πεσόντων.
Νέα Ελβετία



Βρίσκεται ανάμεσα στον Βύρωνα και στον Καρέα. Δεν είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη συνοικία αλλά είναι πολύ γνωστή σε όσους μένουν στην ευρύτερη περιοχή. Πιθανόν να έχεις δει, βέβαια, αυτή την ονομασία στο τρόλεϊ που περνάει περνάει από Ν. Ελβετία, Παγκράτι και Πατήσια.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Flickr 
 
 exploringgreece.tv