Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ολλανδία: Ανήλικοι “κυνηγοί κεφαλών” για παιδόφιλους


 
 
250 περιστατικά που αφορούσαν ομάδες επαγρύπνησης και υποτιθέμενους παιδόφιλους καταγράφηκαν από τον Ιούλιο

Οκτώ παιδιά ηλικίας 14 έως 16 ετών συνελήφθησαν στην τελευταία επίθεση σε ένα φαινόμενο που έχει χαρακτηριστεί από τις ολλανδικές αρχές ως «κυνήγι παιδόφιλων»

Οι...  

 
ανήλικοι συνελήφθησαν σε σχέση με πιθανή επίθεση σε έναν άνδρα που υποπτεύονταν ότι ήταν παιδόφιλος, αναφέρει ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Omroep Zeeland. Οι νέοι, ηλικίας 14 έως 16 ετών, προέρχονται από τις αγροτικές περιοχές Noord και Zuid-Beveland και επιτέθηκαν στον άνδρα στην πόλη Goes. Ο ίδιος νοσηλεύτηκε για λίγο αλλά πήρε γρήγορα εξιτήριο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η αστυνομία, οι τοπικοί αξιωματούχοι και η εισαγγελική αρχή κάλεσαν τις “ομάδες επαγρύπνησης” να σταματήσουν να κυνηγούν ανθρώπους που θεωρούν παιδόφιλους, μετά τον θάνατο ενός 73χρονου άνδρα. Ο άντρας, ένας συνταξιούχος δάσκαλος από το Άρνεμ, πέθανε αφού ξυλοκοπήθηκε από μια ομάδα εφήβων που του έστησαν παγίδα στο Διαδίκτυο ότι δήθεν θα συναντούσε ένα 15χρονο αγόρι για σεξ.

Δεν είναι σαφές πάντως εάν ήξερε ότι το υποτιθέμενο αγόρι ήταν ανήλικο και με αφορμή αυτό τέσσερις από τους εφήβους παραμένουν υπό κράτηση. Περίπου 250 περιστατικά που αφορούσαν ομάδες επαγρύπνησης και υποτιθέμενους παιδόφιλους καταγράφηκαν από τον Ιούλιο και η αστυνομία χρειάστηκε να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να κρυφτούν λόγω των απειλών.