Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Eyezen: Ο φακός μονής όρασης νέας γενιάς, σχεδιασμένος για ένα ψηφιακό τρόπο ζωής από τα Οπτικά Ανδρεάδη



Οι φακοί μονής όρασης είναι παρελθόν

Μια νέα γενιά φακών με τεχνολογία για την νέα γενιά.

Τα ψηφιακά μέσα αποτελούν μέρος της ζωής μας. Με τους φακούς μονής όρασης δεν κοιτάμε μόνο μακριά. Τις περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα κοιτάζουμε σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις.


Να αναφέρουμε 2 με 3 παραδείγματα;

 

 

- Smartphones

- Tablets

- Laptops

- Βιβλία

- Εφημερίδες

- Περιοδικά

Ήρθε η ώρα να ξεκουράσουμε τα μάτια μας.

Ας το παραδεχτούμε λοιπόν. Ο τρόπος της ζωής μας έχει αλλάξει.


Η τεχνολογία έχει διεισδύσει σε κάθε τομέα της ζωής μας. Οι φακοί οράσεως είναι ένας απ’ αυτούς. Τα (τζάμια) όπως τα αποκαλούσαμε παλιά, έχουν εξελιχθεί σε οργανικούς φακούς με τεχνολογίες αιχμής μέσα τους.

Τεχνολογίες που προσφέρουν υγεία στα μάτια μας και ποιότητα στην όρασή μας.

- Πόσες φορές έχουμε νοιώσει κόπωση στα μάτια μας;

- Πόσες φορές αφαιρούμε τα γυαλιά μας για να τρίψουμε τα μάτια μας;

- Πόσες φορές έχουμε νοιώσει την ανάγκη για ξεκούραστη όραση;

- Πόσες φορές έχουμε νοιώσει πονοκεφάλους στο τέλος μιας ημέρας;

- Πόσοι από εμάς έχουμε νοιώσει το άγχος για να μην ανέβει η μυωπία ή η πρεσβυωπία μας σε γρήγορο χρονικό διάστημα;  



Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε μια νέα εποχή στην όραση.

Η Essilor, η Νο1 εταιρία φακών όρασης στον κόσμο, σας παρουσιάζει τη νέα γενιά Eyezen.

To Eyezen είναι ένας ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΣ φακός με σχεδιασμό και τεχνολογία. Ήλθε για να αντικαταστήσει επάξια τους απλούς φακούς μονής όρασης που γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Ο φακός μονής όρασης είναι σχεδιασμένος να βλέπουμε με τη διοπτρική δύναμη που χρειαζόμαστε, μόνο μέσα από το κέντρο του φακού. Περιφερειακά στο φακό, η δύναμη αυτή που χρειαζόμαστε, μειώνεται.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν εστιάζουμε στις μεσαίες και κοντινές αποστάσεις, η όρασή μας εξασθενεί.

Τα μάτια μας προσπαθούν να προσαρμοστούν για να εστιάζουν καλύτερα και στο τέλος της ημέρας, νοιώθουμε τα μάτια μας κουρασμένα.

Οι μεσαίες και κοντινές αποστάσεις (Smartphones, tablets, lap tops, βιβλία) αποτελούν, αν όχι το κύριο, το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας.

Η κατηγορία φακών Eyezen φυσικά!

Η σειρά Eyezen ™ είναι μια νέα συλλογή φακών, για όλους τους ανθρώπους που είναι συνδεδεμένοι με ψηφιακές συσκευές. Η συλλογή αυτή, είναι διαθέσιμη για ανθρώπους με διόρθωση αλλά και για ανθρώπους που θέλουν να ξεκουράσουν τα μάτια τους όταν εστιάζουν πάρα πολλές ώρες σε ηλεκτρονικές ψηφιακές συσκευές.

Τα smartphones, τα tablets, οι φορητοί υπολογιστές έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε. Διαβάζουμε και εστιάζουμε σε οθόνες σε όλο και πιο κοντινές αποστάσεις, λόγω των μικρών ψηφιακών χαρακτήρων.

Κουρασμένα μάτια, πονοκέφαλοι, δυσφορία, πόνος στον αυχένα και τον ώμο είναι συχνά το αποτέλεσμα.

Είμαστε επίσης πιο εκτεθειμένοι στο επιβλαβές μπλε-ιώδες φως που εκπέμπεται εν μέρει από οθόνες παλιάς τεχνολογίας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μάτια μας.

Οι φακοί Eyezen μειώνουν την οπτική κόπωση και βοηθούν στην προστασία των ματιών από το επιβλαβές μπλε-ιώδες φως. Χάρη στην τεχνολογία Eyezen ™ Focus, που υποστηρίζει προσπάθειες εστίασης στα μάτια και την τεχνολογία φιλτραρίσματος από το μπλε φως.

Με τους φακούς Eyezen, μπορείτε να χαλαρώσετε τα μάτια σας και να παραμείνετε ψηφιακά συνδεδεμένοι στις οθόνες.

Η σειρά Eyezen ™ είναι σχεδιασμένη για ανθρώπους που λειτουργούν σε έναν ψηφιακό περιβάλλον και τρόπο ζωής.

Οι φακοί EYEZEN ™ χαλαρώνουν τα μάτια σας από τον έντονο τρόπο ζωής με τις ΟΘΟΝΕΣ

Πως λειτουργούν;

Οι φακοί Eyezen ™ προσφέρουν στους χρήστες μια ειδική πρόσθετη ισχύ στο κάτω μέρος του φακού όπου βοηθά την προσαρμογή τους με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζουν τα μάτια τους όταν βρίσκονται πολλές ώρες μπροστά σε ψηφιακές οθόνες.

Ο σημερινός ψηφιακός τρόπος ζωής, δημιουργεί νέες οπτικές ανάγκες

Λόγω της νέας χρήσης πολλαπλών οθονών, το περιβάλλον εργασίας και η συμπεριφορά όρασης του χρήστη έχουν αλλάξει.

Η πολύωρη χρήση των ψηφιακών συσκευών και η έντονη χρήση της μεσαιοκοντινής όρασης, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει τελικά στα μάτια μας;

Οπτική κόπωση




Οι ενήλικες κάτω των 30 ετών έχουν τα υψηλότερα ποσοστά συμπτώματα ψηφιακής οπτικής κόπωσης, (73%) σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Οι ενήλικες στα 20 τους είναι άτομα που συνεχώς χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, ενώ αντιμετωπίζουν συμπτώματα ψηφιακής καταπόνησης των ματιών σε σύγκριση με άτομα που χρησιμοποιούν μόνο μία συσκευή κάθε φορά.

Η οπτική κόπωση ορίζεται ως η φυσική δυσφορία των ματιών, αισθητή μετά από δύο ή περισσότερες ώρες μπροστά από μια ψηφιακή οθόνη

Ένας συνδυασμός παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της εγγύτητας με την οποία βλέπουμε στις ψηφιακές οθόνες, τη συχνότητα και τη διάρκεια αυτής της χρήσης καθώς και τη φυσική απόκριση στις συνήθειες της οθόνης, συντελούν στην πρόκληση οπτικής δυσφορίας.

Η οπτική κόπωση προέρχεται από την υπερβολική άσκηση του ακτινωτού μυ των ματιών μας.

Όταν εστιάζουμε σε κοντινά αντικείμενα, τα μάτια μας αναγκάζονται να προσαρμόζονται, να προσπαθούν να δημιουργήσουν την καθαρότερη δυνατή εικόνα. Το μάτι προσαρμόζεται κάμπτοντας τον ακτινωτό μυ που αλλάζει την καμπυλότητα του κρυσταλλικού φακού. Η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών προέρχεται από αυτήν την παρατεταμένη συστολή ή «κάμψη» των ακτινωτών μυών του ματιού.

Το 2016 η Essilor χορήγησε ως δοκιμή (τυφλό τεστ) τους φακούς Eyezen για οικιακή χρήση. Τα άτομα που τα δοκίμασαν, τελικά προτίμησαν τους φακούς όρασης με τον σχεδιασμό Eyezen ως γυαλιά καθημερινής χρήσης από τους απλούς φακούς μονής όρασης. Οι φακοί Eyezen είναι η ολοκληρωμένη λύση όρασης στα σύγχρονα προβλήματα όρασης από τους παραδοσιακούς απλούς φακούς μονής όρασης.



Νέοι φακοί Eyezen™: Χαλαρώστε τα μάτια σας και παραμείνετε συνδεδεμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία.

Η επιπλέον ισχύς στους φακούς Eyezen ™ στοχεύει στη μείωση της οπτικής κόπωσης.

Οι ψηφιακές συσκευές απαιτούν εντατικές προσπάθειες από τα μάτια μας για προσαρμογή σε μεταβλητές αποστάσεις και ανάγνωση μικρών pixelated χαρακτήρων.

Η δομή των φακών Eyezen ™ έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στη μείωση της οπτικής κόπωσης που προκαλείται από τις οθόνες και να σας προσφέρει καλύτερη αναγνωσιμότητα μικρών και pixelated χαρακτήρων. Επιπλέον, θα προστατεύσει τα μάτια σας από το επιβλαβές μπλε-ιώδες φως που εκπέμπεται από τις οθόνες.

Τα μάτια πρέπει να εστιάζουν πιο έντονα και επανειλημμένα για να προσαρμόζονται σε κοντινές και μεταβλητές αποστάσεις με συχνή εναλλαγή μεταξύ συσκευών και ολοένα με μικρότερους χαρακτήρες pixels που εμφανίζονται από τις οθόνες.

Τα μάτια πρέπει να αντέχουν στο φως της οθόνης και παράλληλα εκτίθενται σε επιβλαβές μπλε φως.

Πλεονεκτήματα που πρέπει να επισημανθούν

- Μείωση Οπτικής Κόπωσης

- Καλύτερη Ανάγνωση Μικρών Χαρακτήρων

- Μείωση Των Ανακλάσεων από τις Οθόνες

- Βελτίωση Αντίθεσης (Contrast)

- Προστασία στην Υγεία των Ματιών μας

- Συνολικά Βελτιωμένη Άνεση στην Όραση

- Ευκρίνεια Όρασης

EYEZEN ™ EXPERT φακοί, για μεγάλα παιδιά.

Ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία και για τους ανθρώπους από 40 έως 50 ετών.

Η φυσική απώλεια της διοπτρικής δύναμης, της προσαρμογής των ματιών μας και παράλληλα η έντονη χρήση των ψηφιακών συσκευών, αυξάνει την αίσθηση της οπτικής κόπωσης.

Η Essilor σας παρουσιάζει το Eyezen ™ Expert, έναν νέο τεχνολογικά εξελιγμένο φακό, σχεδιασμένο για ανθρώπους που εστιάζουν και εργάζονται πολλές ώρες στην κοντινή όραση, με πρόσθετη ισχύ 1.1D διοπτριών στο κάτω μέρος του φακού.

Οι φακοί Eyezen ™ Expert ολοκληρώνουν την σειρά φακών Eyezen ™ με σκοπό να απαντήσουν καλύτερα σε συγκεκριμένες ανάγκες των ανθρώπων ηλικίας από 40 έως 50 ετών.

Γιατί Eyezen αντί απλών φακών μονής όρασης;

Προστατευτείτε με μια τεχνολογία φακών ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Οι χρήστες των φακών μονής όρασης προτιμούν τους φακούς Eyezen, έναντι των παλιών και απλών φακών μονής όρασης για τους παρακάτω λόγους:

Φακοί μονής όρασης

- Βλέπω μακριά.

Φακοί Eyezen

- Βλέπω μακριά

- Ψηφιακή επεξεργασία

- Καλύτερη εστίαση στην κοντινή όραση

- Μείωση οπτικής κόπωσης

- Ανακούφιση και ξεκούραστη όραση

- Καλύτερη στάση του σώματος

- Ευκρίνεια όρασης στις ψηφιακές οθόνες.

Οι φακοί EYEZEN™ ξεκουράζουν και βοηθούν, για την προστασία στα μάτια μας από τον ψηφιακό τρόπο ζωής

Όλοι οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο κοιτάζοντας σε οθόνες.

Τα smartphones, τα tablets, οι υπολογιστές και η τηλεόραση αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, για κοινωνικοποίηση, ενημέρωση, μάθηση, εκπαίδευση, εργασία, παιχνίδι, χαλάρωση και να βλέπουμε καλά τον κόσμο.

Η νέα γενιά των φακών μονής όρασης για τα παιδιά μας

Ένας καινοτόμος συνδυασμός.

Μια ιδιαίτερη τεχνολογία με εξειδικευμένο σχεδιασμό, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των μικρών παιδιών ηλικίας από 0 έως 20 ετών.

Πως Λειτουργούν;

Πριν

Φακοί μονής όρασης

Οι απλοί φακοί μονής όρασης υπολογίζουν τα οπτικά ελαττώματα λαμβάνοντας υπόψη τη συνταγή σε απόσταση της μακρινής όρασης μόνο.

Λειτουργούν ουσιαστικά μόνο μέσω του οπτικού κέντρου του φακού.

Όταν κοιτάζετε σε κοντινή απόσταση, η συνταγή του χρήστη δεν διατηρείται το ίδιο. Δημιουργεί σφάλμα ισχύος και ανεπιθύμητο αστιγματισμό σε κοντινή όραση.

Οι χρήστες δεν μπορούν να καταλάβουν αυτήν την απώλεια οξύτητας, αλλά τα μάτια τους εργάζονται σκληρότερα και αυτό μπορεί να προκαλέσει οπτική κόπωση.

Σήμερα

Eyezen φακοί με τεχνολογία Dual Optim

Για πρώτη φορά στους φακούς μονής όρασης:

Επεξεργαζόμαστε ολόκληρη την επιφάνεια του φακού και για τις δύο αποστάσεις. Μακρινής και κοντινής όρασης χάρη σε 2 σημεία αναφοράς.

Το Eyezen ™ Start προσφέρει τη σωστή δύναμη σε όλο τον φακό ανάλογα με την κατεύθυνση του βλέμματος από τον χρήστη προς τα αντικείμενο.

Οι χρήστες επωφελούνται από την ευκρινή όραση όταν χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές.

Eyezen Start




Τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους:

Όταν επιλέγουμε γυαλιά για το παιδί μας, ως γονείς, η γνώμη μας μπορεί να ισορροπήσει: Μεταξύ της αλλαγής της συχνότητας συνταγογράφησης (που μπορεί να είναι ετήσια) και της φροντίδας που λαμβάνουν - ή δεν λαμβάνουν - με τα γυαλιά. Τα κριτήρια ενός γονέα, συνήθως περιορίζονται στον προϋπολογισμό και την ανθεκτικότητα. Ακολουθούν μερικά ακόμη στοιχεία όμως, που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

- Το 80% του συνόλου της μάθησης επιτυγχάνεται μέσω της όρασης

- Είναι γεγονός ότι σήμερα τα παιδιά μας σπουδάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι παλιά. Η μέση διάρκεια της εκπαίδευσης άλλαξε από 10 σε 14 χρόνια τα τελευταία 25 χρόνια.

- Η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο ψηφιακή κάθε χρόνο. Στην τάξη, οι δάσκαλοι και οι μαθητές χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές για να κάνουν το μάθημα πιο ελκυστικό. Έξω από την τάξη, είτε για εργασία στο σπίτι, είτε για δραστηριότητες εξωσχολικής μάθησης, οι ψηφιακές συσκευές έχουν καταστεί ζωτικής σημασίας στην εκπαίδευση. Από βασικές ανταλλαγές περιεχομένου με ψηφιακό κείμενο, εκπαιδευτικά βίντεο, έρευνα ιστότοπων, έως πιο εξελιγμένες δραστηριότητες, εργαστήριο εικονικών επιστημών ή εξειδικευμένες εφαρμογές, η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης αυξάνεται και η τάση δεν σταματά εκεί.

- 75% των εκπαιδευτικών πιστεύουν ότι το ψηφιακό περιεχόμενο μάθησης θα αντικαταστήσει το έντυπο υλικό στα επόμενα 10 χρόνια.

- Σχεδόν οι μισές αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές καθημερινά.

- 90% των παιδιών χρησιμοποιούν ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό στο σπίτι.



Σε αυτόν τον παγκοσμίως πιο μορφωμένο κόσμο, αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν απρόσμενες συνέπειες στην όρασή μάς. Τα μάτια των παιδιών μας εργάζονται σκληρότερα από ποτέ. Μπορεί να υποφέρουν από οπτική κόπωση. Οι μύες των ματιών τους ασκούνται για να βλέπουν καθαρά κοντά, και αυτό μπορεί να κουράζει τα μάτια τους μετά από παρατεταμένη προσπάθεια.

Οι φακοί Eyezen ™ είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τον ψηφιακό τρόπο ζωής της νέας γενιάς. Χάρη στον καινοτόμο συνδυασμό σχεδιασμού και φίλτρου μπλε φωτός, τα παιδιά μας μπορούν να μειώσουν την κόπωση των ματιών τους λόγω των ψηφιακών οθονών. Κάθε μέρα, οι φακοί Eyezen ™ χαλαρώνουν και προστατεύουν τα μάτια τους. Δεν κουράζονται να κοιτάζουν τις οθόνες και να προστατεύονται από το βλαβερό μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες.



Οι καλές συνήθειες που μπορούν να ανακουφίσουν τα μάτια των παιδιών σας

Μερικές συστάσεις για να διατηρήσουν τα μάτια τους χαλαρά:

- Υιοθετήστε τη σωστή στάση μπροστά από τις οθόνες:

- Καθίστε ευθεία και διατηρήστε καλή απόσταση - τουλάχιστον 30 εκατοστά, ακόμη περισσότερο αν είναι δυνατόν, μεταξύ οθόνης και ματιών. Θα περιορίσει την προσπάθεια προσαρμογής.

- Βλεφαρίζετε πιο συχνά

- Κάντε τακτικές παύσεις με τον κανόνα 20/20/20: κάθε 20 λεπτά, κοιτάξτε στις 20 ίντσες για 20 δευτερόλεπτα

- Προβείτε συχνά σε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους

- Φορέστε τα γυαλιά σας σε μόνιμη βάση, ακόμη και αν το οπτικό πρόβλημα είναι μικρό

- Σκεφτείτε ότι οι φακοί Eyezen ™, είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να χαλαρώσετε τα μάτια σας, από τις οθόνες και φιλτράροντας μέρος του έντονου, επιβλαβούς μπλε-ιώδους φωτός

- Μην πιστεύετε ότι τα μάτια μπορούν συνεχώς να βελτιώνουν την οξύτητα της όρασης και ότι τα γυαλιά κάνουν τα μάτια τεμπέλικα: αυτός είναι ένας επικίνδυνος μύθος! Είναι αλήθεια ότι τα νεαρά μάτια έχουν μια εκπληκτική ικανότητα προσαρμογής, αλλά μπορούν να αντισταθμίσουν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της προεπιλεγμένης όρασης.



Ρωτήστε μας για να μάθετε περισσότερα

https://lenshop.gr