Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



- ΜΙΣΘΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΠ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ!

Στις 21 Δεκεμβρίου το blog Λευτεριά με αναλυτικό φωτορεπορτάζ (ΕΔΩ), όπου δημοσιοποίησε την περίληψη διακήρυξης σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, αποκάλυψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διέθετε πως είχε ήδη επιλεχθεί και σχεδόν αποπερατωθεί το συγκεκριμένο κτήριο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πριν τελεσφορήσει ο διαγωνισμός.
Με απλά λόγια, ενώ...   



ο διαγωνισμός για την μίσθωση ακινήτου, όπως προέβλεπε η διακήρυξη έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, το blog Λευτεριά μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού (21 Δεκεμβρίου) κατέστησε γνωστό με φωτογραφία του επίμαχου κτηρίου ότι είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργασίες διαμόρφωσης του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ύστερα λοιπόν από αυτή την αποκάλυψη, διαπιστώνουμε πως στις 7 Ιανουαρίου 2021 η οικονομική επιτροπή προχώρησε στην έγκριση των πρακτικών του επαναληπτικού διαγωνισμού μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου, που το blog Λευτεριά φανέρωσε πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Ακολουθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής:

 
  Προφανώς το ρεπορτάζ της Λευτεριάς στις 21 Δεκεμβρίου δεν ήταν προϊόν προφητικού χαρίσματος, αλλά διασταυρωμένης πληροφορίας περί παράτυπου διαγωνισμού.

Όπως βλέπετε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής, περί έγκρισης των πρακτικών του διαγωνισμού οι παρόντες σύμβουλοι είναι επτά, εκ' των οποίων οι τέσσερις (Νταντάμης Γ., Τσιαλός Γ., Συμεωνίδης Ι., Μορφακίδης Δ.) Ψήφισαν υπέρ και οι τρεις (Τσιαμπέρας Ν., Ντόντης Λ., Βαϊνάς Δ.) ψήφισαν κατά.

Επομένως:

1) Καλούμε τον Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το διαβλητό της διαδικασίας.

2) Καλούμε τους κύριους Γιώργο Νταντάμη, Γιώργο Τσιαλό, Ιωάννη Συμεωνίδη και Δημήτρη Μορφακίδη (μέλη της οικονομικής επιτροπής) να δικαιολογήσουν την θετική ψήφο τους, για έναν ομολογουμένως περίεργο και ύποπτο διαγωνισμό.

3) Καλούμε την Αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Υ/Γ: Αλήθεια κ. Δήμαρχε για ποιο ουσιαστικό λόγο καταργήσατε τα υφιστάμενα ΚΕΠ (ισόγειο Νομαρχίας - Δημαρχείου), όπου στεγάζονταν σε ιδιόκτητους χώρους και τα μεταφέρετε - σε ένα κατά την γνώμη μας ακατάλληλο σημείο - επιβαρύνοντας τον δήμο με 1.250€ το μήνα;


Ας το κρίνουν οι δημότες!

ΟΜΑΔΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!