Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Άνδρες της ΔΙΑΣ έσωσαν γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει


    
 
    Καθοριστική ήταν η επέμβαση πληρώματος της Ομάδας ΔΙΑΣ για να σωθεί μία γυναίκα που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο σπίτι της... 

 
στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ και ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία δέχθηκε κλήση από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ότι σε σπίτι επί της Καραολή στο Ηράκλειο γυναίκα έχει κλειδωθεί σε δωμάτιο έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ουσιών, προκειμένου να αφαιρέσει την ίδια της την ζωή. Το πλήρωμα αφίχθη άμεσα στο σημείο, όπου περίμενε έξω από το σπίτι η κόρη της γυναίκας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τη γυναίκα φωνάζοντας και ακούγοντας την να λέει ότι δεν νιώθει καλά. Με δεδομένο πως η εξώθυρα ήταν τύπου «ασφαλείας» και θα έπρεπε να γίνει διάρρηξη, οι αστυνομικοί αποφάσισαν άμεσα να εισέλθουν μέσω του εξώστη. Στην αναφορά τους συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «Έχοντας διαπιστώσει ότι η εξώθυρα της οικίας της ήταν ασφαλισμένη και εξαιτίας του γεγονότος ότι η εξώθυρα ήταν τύπου «ασφαλείας» επομένως θα απαιτούσε η διάρρηξη της για παροχή βοήθειας αρκετό χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να επέλθει το μοιραίο ,αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα. Εισήλθαμε σε οικία που γειτνίαζε με τον εξώστη της και κινούμενοι με προφανή κίνδυνο πτώσης μας από ύψος , από εξώστη σε εξώστη καταφέραμε να αναρριχηθούμε στον εξώστη της οικίας. Βρισκόμενοι στον εξώστη της μπορούσαμε να την διακρίνουμε σε ημιλυπόθιμη κατάσταση, με πολλές άδειες καρτέλες χαπιών πλησίον της. Διαπιστώσαμε ότι η εξώθυρα του εξώστη της ήταν ασφαλισμένη και για να εισέλθουμε αναγκαστήκαμε να την παραβιάσουμε με ιδία μέσα».

Και αφού κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, σύμφωνα με την αναφορά τους: «Άμεσα την μετακινήσαμε με προσοχή στο αποχωρητήριο της οικίας οπού και της προκαλέσαμε τεχνητή έμμεση προκειμένου να αποβάλει από τον οργανισμό της, τις ουσίες που είχε καταναλώσει προ ολίγου, που θα είχαν ως αποτέλεσμα βαρύτατη βλάβη στην υγεία της, πιθανώς και τον θάνατο της. Εντός 30 λεπτών προσήλθε και στο σημείο σταθμός ΕΚΑΒ με κωδικό κλήσης Α20 για να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες και να την μεταφέρει σε νοσοκομείο (ΚΑΤ) προκειμένου να υποστεί πλύση στομάχου για την αφαίρεση υπολειμμάτων φαρμακευτικών ουσιών από τον οργανισμό της».