Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο φιλοξενεί μόλις δύο άτομα - Η έκτασή του είναι 53 τ.μ. και η ιστορία του συναρπαστική


  
Μπορεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο να μην έχει ποτέ την δυνατότητα να διοργανώσει στους χώρους του κάποιο επαγγελματικό συνέδριο, ωστόσο, μπορεί να φιλοξενήσει τους πιο εξεζητημένους ταξιδιώτες, που αναζητούν ανά τον κόσμο τις πιο περίεργες και μοναδικές εμπειρίες. Αν...  

 
το γεγονός, λοιπόν, του να μπορείτε να κοιμηθείτε σε ένα δωμάτιο όπου απλώνοντας τα χέρια σας αγγίζετε και τους δύο τοίχους του συγκαταλέγεται ανάμεσα στα περίεργα που θέλετε να ζήσετε, τότε σίγουρα το ξενοδοχείο Eh’häusl πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα σας, όταν με το καλό τα ταξίδια γίνουν και πάλι εφικτά -όπως τα γνωρίζαμε πριν την πανδημία.

Το Eh’häusl , λοιπόν, στην πόλη Amberg της Βαυαρίας είναι το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, καθώς απλώνεται μόλις σε 53 τ.μ., ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας του είναι το πολύ μέχρι δύο άτομα. Η ιστορία του, όμως, είναι πολλά περισσότερο από αυτό, καθώς είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική, όπως και το όνομά του που σημαίνει «σπίτι του γάμου».

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται δημιουργήθηκε το 1728 για να εξυπηρετήσει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Τη στιγμή της κατασκευής του, για να παντρευτεί ένα ζευγάρι έπρεπε να έχει ιδιοκτησία. Για εκείνους που δεν είχαν, όμως, την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα συμβατικό ακίνητο, θα μπορούσαν να αγοράσουν το Eh’häusl. Στεγασμένο ανάμεσα σε δύο άλλα σπίτια που βρίσκονταν ήδη εκεί, το στενό σημείο δεν προοριζόταν να γίνει σπίτι, ωστόσο αποτελούσε κάτι σαν «παραθυράκι του νόμου» για όσους ήθελαν να παντρευτούν. Μόλις πέφτανε οι υπογραφές και μπαίνανε οι βέρες, μπορούσε να πουληθεί στο επόμενο ζευγάρι που ονειρευόταν το γάμο του!

Ενώ το ξενοδοχείο είναι στενό, είναι αρκετά ψηλό για να μπορεί να διαθέτει διάφορα δωμάτια, όπως υπνοδωμάτιο, μπάνιο, σαλόνι- καθιστικό και τζάκι και διακρίνεται για την πολυτελή διακόσμηση και αισθητική του. Ωστόσο, δεν υπάρχει χώρος για το προσωπικό. Ο θρύλος, μάλιστα, λέει ότι κάθε ζευγάρι που μένει στο ξενοδοχείο θα ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί.