Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Απολογισμός πρώτου έτους ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τοποθέτηση των πρώτων κάδων για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και κάθε είδους υφασμάτων σ´όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου... 

 
Πύδνας-Κολινδρού. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό διαπιστώνουμε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα. Παρ´ότι ο στόχος συλλογής υλικών για τον πρώτο χρόνο ήταν μικρότερος των 10.000 κιλών, τελικώς το σύνολο των συλλεχθέντων υλικών ξεπερνά τα 15.000 κιλά.

Κατόπιν ενεργειών του δήμου, η εταιρεία που πραγματοποιεί τη συλλογή πρόκειται να τοποθετήσει κάδους και σε άλλα σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες που συμμετέχουν στην ανακύκλωση. 

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας ανέφερε: 

«Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του προγράμματος ανακυκλώσεως ενδυμάτων, υποδημάτων και παντός είδους υφασμάτων και δερματίνων ειδών στο δήμο μας, με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι συμπολίτες μας το αγκάλιασαν, το υποστήριξαν και το υποστηρίζουν με θέρμη. Έχουμε έλθει σε συννενόηση με την εταιρεία και σύντομα θα τοποθετηθούν κάδοι και σε άλλα σημεία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην αναγκαιότητα της ανακυκλώσεως και οι προσπάθειές μας θα συνεχισθούν για την αναβάθμισή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πλανήτης μας δεν ανήκει σ´εμάς αλλά στους απογόνους μας.»