Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Κορωνησία: Το μαγευτικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στο νερό - ΒΙΝΤΕΟ


 
Στολίδι του νησιού είναι ο βυζαντινός ναός της Παναγιάς της Κορωνήσιας

Το γραφικό ψαροχώρι της Κορωνήσιας, που βρίσκεται στη μέση του Αμβρακικού και ενώνεται με τη στεριά με μια λωρίδα γης, είναι ένας τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς

Μόλις... 
 
 
25 χλμ. από την πόλη της Άρτας, στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου, βρίσκεται ένα μικρό χωριό-νησί που συνδέεται με τη στεριά με μια μακρόστενη λωρίδας γης. Ο λόγος για την Κορωνησία, ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Πρόκειται για ένα γραφικό ψαροχώρι, όπου ζουν μόλις 167 κάτοικοι. Τα σπίτια του οικισμού αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα, έχοντας θέα στην κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Στο λιμάνι της Κορωνησίας δένουν βάρκες και αλιευτικά, που προμηθεύουν τα ταβερνάκια του νησιού με φρέσκο ψάρι και τις περίφημες γαρίδες Αμβρακικού. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι χαρακτηριστικές ψαρόβαρκες (πριάρια) και οι πολλές κατάφυτες νησίδες προσφέρουν μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη.

Στολίδι της Κορωνησίας είναι ο βυζαντινός ναός της Παναγιάς της Κορωνήσιας, ο οποίος χρονολογείται από τον 7ο ή κατά άλλους τον 10ο αιώνα.

Με αφετηρία την Κορωνησία ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε έλη και βάλτους με φόντο τις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό, Λογαρού και Ροδιά. Ειδικότερα, στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου.  

Απολαύστε την πτήση πάνω από την Κορωνησία: