Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

"ΤΡΙΠΛΑ" ΧΙΟΝΙΔΗ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠΕΗ ΣΕ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ - "ΣΥΡΕΤΑΙ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

 
 
Για ένα μείζον θέμα, όπως αυτό της εκποίησης παραλιακής έκτασης στην Καλλιθέα στις 9 Μαϊου, ο κ. Κουκοδήμος σφύριζε αδιάφορα.
Συγκεκριμένα στο προηγούμενο συμβούλιο αποχώρησε τεχνηέντως, προκειμένου να αποφύγει να πάρει θέση για το εν λόγω θέμα, αφήνοντας τον κ. Νταντάμη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δηλώνοντας άγνοια.
 
Ταυτόχρονα το τοπικό συμβούλιο Καλλιθέας ζητάει με ομόφωνη απόφαση να αποτραπεί η εκποίηση της παραλιακής έκτασης από ιδιώτη και αιτείται να περιέλθει στη διαχείριση του δήμου.
Το...  

 
συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε το δήμο και το 2016, όπου θυμόμαστε όλοι την αντίδραση του πρώην δημάρχου για την εκποίηση αυτής της έκτασης, όπου αποτέλεσε αφορμή για ρήξη με τον τότε βουλευτή κ. Κουκοδήμο.
Σήμερα σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τον κ. Ευγένιο Παπαδοπούλο, προχώρησε σε μία κίνηση ματ και ουσιαστικά σέρνει τον Δήμαρχο σε αναγκαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτηση που υπογράφεται από 15 δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Το δίλημμα για το δημοτικό συμβούλιο, τους βουλευτές και την αντιπεριφερειάρχη είναι απλό, δηλαδή θα προκύψει ποιοι είναι με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας ή ποιοι είναι με την πλευρά συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το κάλεσμα του κ. Κουκοδήμου, ύστερα από την "τρίπλα" της αντιπολίτευσης να τον σύρει σε αναγκαστική συνεδρίαση, να καλέσει τους βουλευτές να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, μαρτυρά το μέγεθος του πανικού του και προδίδει πως λειτουργεί υπό το κράτος του φόβου πως θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές του προθέσεις.
Σημειώνουμε πως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιαμπέρας επέδειξε υψηλά αντανακλαστικά για αυτό το ζήτημα και ξεκαθάρισε τη θέση του με δημόσια παρέμβαση.
Αναμένουμε με αγωνία να δούμε ποια θα είναι άραγε η θέση και των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας... Άλλωστε δε ξεχνάμε τι έλεγαν ορισμένοι προεκλογικά για το ενδεχόμενο εκποίησης της συγκεκριμένης παραλιακής έκτασης.
Αναμένεται λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον το δημοτικό συμβούλιο που πλέον είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος να συγκαλέσει, ώστε να δούμε με ποια πλευρά θα ταχθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι μας, είτε είναι αυτοδιοικητικοί, είτε είναι κοινοβουλευτικοί.
Οψόμεθα και θα επανέλθουμε.