Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ο ψεύτικος γάμος και η απάτη των 250.000 δολαρίων: «Ήμουν τόσο ηλίθιος»



Η ιστορία ενός άντρα που έχασε τις οικονομίες μιας ζωής, αλλά και την αξιοπρέπειά του

Όταν ένας Βρετανός αρραβωνιάστηκε με μια Ουκρανή, πίστεψε πως θα ζούσε μια νέα ζωή στο πλευρό της στην Οδησσό. Μόνο που έκανε λάθος.

Ο... 

 

 

52χρονος υπάλληλος φιλανθρωπικής οργάνωσης James έδωσε όρκους αιώνιας αγάπης με την κατά 20 χρόνια νεότερή του και πανέμορφη Irina τον Ιούλιο του 2017, σε ένα εστιατόριο κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.


«Ήμουν τόσο ηλίθιος»

Όλα έμοιαζαν παραμυθένια στην αρχή, μόνο που δεν ήταν έτσι. Ο James ξύπνησε τα μεσάνυχτα της νύχτας του γάμου του στην Οδησσό στο νοσοκομείο και ανακάλυψε πως ήταν μεν παντρεμένος, όχι όμως με τη γυναίκα που ήθελε.

Αλλά με τη γυναίκα που κανόνιζε τον γάμο του!

Ο Βρετανός πιάστηκε στα δίχτυα μιας απάτης, που του έφαγε τις οικονομίες μιας ζωής, αλλά και την ίδια την αξιοπρέπειά του. Και κατόπιν είδε πως το ποινικό σύστημα της Ουκρανίας δεν επρόκειτο να τον βοηθήσει. Την ιστορία του επιβεβαίωσε το BBC.

Ως μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης, η Ουκρανία έχει μια άλλη αγορά που ανθεί: τις νύφες. Δυτικοί πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να γνωρίσουν γυναίκες από τη χώρα και αυτό ακριβώς έφερε τον James στην Οδησσό.

Εκεί του γνώρισαν την 32χρονη Irina από το Ντονέτσκ. «Μου είπε αμέσως για τους δύο προηγούμενους γάμους της και γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί ξανά Ουκρανό», λέει το θύμα.

Παρά το γεγονός ότι έβγαιναν κάθε βράδυ, δεν ήταν ποτέ μόνοι. Είχαν μαζί τους και τη διερμηνέα Julia, την οποία πλήρωνε εκείνος 150 δολάρια τη μέρα.

Έντεκα μήνες μετά τη γνωριμία τους, τον Νοέμβριο του 2016, αρραβωνιάστηκαν. Εκείνος της πλήρωνε μαθήματα αγγλικών, η Irina αρνιόταν ωστόσο να έρθουν πιο κοντά, λέγοντας πως δεν πιστεύει στο σεξ πριν τον γάμο.

Ο James εξαναγκάστηκε από τις συνθήκες να αγοράσει ένα διαμέρισμα στην Ουκρανία, κι έτσι του έφαγαν τα πρώτα 200.000 δολάρια. Του είπαν να τα βάλει στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας που οργάνωνε τον γάμο τους, της Kristina.

Η οποία του έλεγε τώρα πως μόνο αν την παντρευόταν, θα μπορούσε να αποδεσμεύσει το ποσό από την τράπεζα. Κι έτσι τον Ιούλιο του 2017, με τις ευλογίες της Irina, ο James παντρεύτηκε την Kristina Stakhova.

Σκόπευε να τη χωρίσει για να πάρει την καλή του, μόνο που η αρραβωνιαστικιά του Irina ήταν παντρεμένη από τον Αύγουστο του 2015, 3 μήνες αφότου γνώρισε τον James. Παντρεμένη ήταν και η Kristina.

Το θύμα πλήρωσε και την παραφουσκωμένη γαμήλια τελετή, μόνο που κάποιος τον νάρκωσε τη μεγάλη μέρα και κατέληξε στο νοσοκομείο. Πριν την πρώτη νύχτα του γάμου.

Η Irina θύμωσε και απομακρύνθηκε από τη ζωή του.

Ο James εξαπατήθηκε και έχασε τις οικονομίες μιας ζωής…