Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Σας αρέσει ο χυμός; Πέντε επιλογές που βοηθούν στην απώλεια βάρους


Σπιτικές παρασκευές 
 
Ολοένα και αυξάνεται η θερμοκρασία το τελευταίο χρονικό διάστημα και όσο πηγαίνουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει στα ύψη,

 
Τι καλύτερο λοιπόν από έναν σπιτικό χυμό, που μας κάνει και καλό;

Σε αντίθεση με τους περισσότερους συσκευασμένους χυμούς που περιέχουν απροσδόκητα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, πολλοί σπιτικοί χυμοί, μπορούν να βάλουν λίγο το χεράκι τους, και αν ακολουθούμε κάποια διατροφή για να χάσουμε τα περιττά μας κιλά, να διευκολύνουν λίγο τη διαδικασία.

Βρήκαμε πέντε διαφορετικούς χυμούς, πλούσιους σε μέταλλα και βιταμίνες, που θα κάνουν το καλοκαίρι μας πιο υποφερτό, και ίσως καταφέρουν να μας βάλουν και στο τζιν που φυλάμε τα τελευταία πέντε χρόνια στο τελευταίο συρτάρι της ντουλάπας.

1. Χυμός ρόδι

Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Ένα μόνο ρόδι περιέχει 28 χιλιογραμμάρια βιταμίνης C, αριθμός που καλύπτει το 31% της συστηνόμενης ημερίσιας ποσότητας για ενήλικους άνδρες και το 37% της συστηνόμενης ημερίσιας ποσότητας για ενήλικες γυναίκες. Αυτός ο χυμός, όχι μόνο μας βοηθά να έχουμε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά μπορεί να μας προστατέψει και από το περιττό βάρος. Σύμφωνα με μελέτες, το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, κάτι που συνεπάγεται και στη μείωση του αισθήματος της πείνας.

2. Χυμός καρπούζι

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο αναζωογονητικό από ένα ποτήρι παγωμένο χυμό από καρπούζι; Είναι τόσα πολλά τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση καρπουζιού. Από την πιο γρήγορη επαναφορά του σώματος και των μυών μετά από έντονη γυμναστική, μέχρι βαθιά ενυδάτωση, αφού το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό.
Κάποιες φορές, όταν δεν είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι, λαχταράμε να φάμε κάτι που περιέχει αρκετή ζάχαρη. Αν λοιπόν, διαλέξουμε να καταναλώσουμε έναν χυμό καρπούζι, όχι μόνο θα ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη με έναν πιο υγιεινό τρόπο, αλλά θα ενυδατωθούμε κιόλας. Κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε και πιο χορτασμένοι. Έρευνα που διεξήχθη το 2019, έδειξε ότι oi άνθρωποι που κατανάλωναν δύο φλιτζάνια καρπούζι τη μέρα, σημείωσαν απώλεια βάρους, μείωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, μείωση της πείνας και της λαχτάρας για διάφορες τροφές.

3. Χυμός από κέιλ και μήλο

Το κέιλ διεκδικεί δυναμικά μια θέση στης σαλάτες μας. Αν δεν το αγαπάμε όμως ιδιαίτερα σε αυτή του τη μορφή, μπορούμε να το κάνουμε χυμό! Μαζί με τη γλύκα του μήλου, διατηρεί τέλεια ισορροπία. Είναι ένα δίδυμο-σύμμαχός μας αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, αφού και τα δύο είναι πλούσια σε ίνες που μας χορταίνουν.

4. Χυμός σέλερι

Διαιτολόγοι και διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι ο χυμός από σέλερι έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι ιδανική επιλογή για δίαιτες και διατροφές. Τα 470 ml περιέχουν μόλις 33 θερμίδες και 3 γραμμάρια ινών που μας βοηθούν να νιώσουμε χορτασμένοι. Αυτός ο χυμός είναι και ιδανικό συστατικό για το καθημερινό μας δυναμωτικό smoothie.

5. Χυμός από αποξηραμένα δαμάσκηνα

Αν ψάχνουμε απεγνωσμένα τρόπους για να απαλλαγούμε από την αίσθηση του φουσκώματος, αυτός ο χυμός είναι η λύση. Μπορεί να μην περιέχει στοιχεία που να βοηθούν ιδιαίτερα στην απώλεια βάρους, αλλά βοηθά στο να μας μειώσει την αίσθηση της πείνας. Έρευνα του 2014 υποστηρίζει ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα βοήθησαν υπέρβαρους ανθρώπους να χάσουν βάρος δημιουργώντας τους αίσθημα κορεσμού.