Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Συνέτριψε τη Ρωσία και προκρίθηκε στους «16» η Δανία - Τελικό αποτέλεσμα 4-1 στην Κοπεγχάγη

 
 
  Η Δανία πήρε μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας με 4-1 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης μέσω τριπλής ισοβαθμίας.

Η... 
 
 
πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ήταν για τους Ρώσους, με τον Γκολόβιν στο 18′ να βρίσκεται απέναντι από τον Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά ήρθε το σουτ του Τζιούμπα που έφυγε λίγο άουτ και τελικά… σκόραραν οι Δανοί.

Στο 38′ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το πολύ ωραίο σουτ του Ντάμσγκααρντ εκτός περιοχής και στη συνέχεια κυνηγούσαν δεύτερο γκολ -για τη συνολική διαφορά- και ήθελαν γκολ του Βελγίου επί της Φινλανδίας. Το δικό τους… μισό, οι Δανοί το έκαναν στο 59′, όταν το τραγικό λάθος της ρωσικής άμυνας είχε ως αποτέλεσμα το 2-0 από τον Πόουλσεν.

Το γκολ του Βελγίου δεν ερχόταν όμως και τελικά ήρθε αυτό της… Ρωσίας. Στο 68′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Βέστεργκααρντ στον Σομόλεβ και δύο λεπτά μετά ο Τζιούμπα εκτέλεσε και μείωσε σε 2-1. Οι Ρώσοι ήθελαν ακόμη ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση, αλλά στο 79′ ο Κρίστενσεν με τρομερό σουτ έκανε το 3-1, στο 82′ ο Μέλε ανέβασε το σκορ στο 4-1 στην αντεπίθεση και η Δανία πήρε τη 2η θέση, πίσω από το Βέλγιο, αφήνοντας εκτός Ρωσία και Φινλανδία.

Ρωσία: Σαφόνοβ, Φερνάντες, Ντιβέεβ, Τζίκια, Κουντριάσοβ (68′ Καραβάεβ), Κουζιάεβ (68′ Μούκιν), Οζντόεβ (61′ Ζεμαλετντίνοβ), Ζόμπνιν, Μίραντσουκ (61′ Σομπόλεβ), Τζιούμπα, Γκολόβιν.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίερ, Βέστεργκααρντ, Βας (61′ Στρίγκερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μέλε, Μπρέιτγουεϊτ, Πόουλσεν (61′ Ντόλμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72′ Νόεργκααρντ).