Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδρομή στο Λαύριο: Προτάσεις για μια αξέχαστη μονοήμερη


 
Είναι πολλοί οι λόγοι που θα σε κάνουν να ξαναπάς  
 
Υπάρχει ένας προορισμός που πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπο όταν θες να κάνεις βόλτα κοντά στην... 
 
 
Αθήνα και αυτή είναι η εκδρομή το Λαύριο. Εκεί που δε θα συναντήσεις πολυκοσμία, θα περάσεις καλά και θα απολαύσεις νόστιμες γεύσεις στις ταβέρνες της περιοχής. Το Λαύριο είναι ιδανικός προορισμός για μια κοντινή μονοήμερη εκδρομή και σίγουρα δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ. Είναι πολλοί οι λόγοι για να πας και να ξαναπάς και σίγουρα η κοντινή απόσταση το ενισχύει. Το σίγουρο είναι ότι θα γυρίσεις στο σπίτι σου γεμάτος όμορφες εικόνες, με ανανεωμένη διάθεση και την βεβαιότητα ότι η κυριακάτικη βόλτα στο Λαύριο δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Εκδρομή στο Λαύριο: Η κυριακάτικη βόλτα που θα σε χαλαρώσει

Το Λαύριο δεν είναι μόνο το λιμάνι και η αύρα της θάλασσας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που το αντιλαμβάνεσαι όταν φτάσεις εκεί. Μια εκδρομή στο Λαύριο σου αποκαλύπτει ότι πρόκειται για έναν τόπο με ομορφιά αλλά και σημαντική ιστορία και αξιοθέατα. Κάποια από αυτά, όπως το αρχαίο θέατρο Θορικού που θα δούμε παρακάτω είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Αν ισχύει το ίδιο και για σένα είναι ευκαιρία να τα γνωρίσεις.

Πρόκειται για έναν ψαγμένο προορισμό που δημιουργεί όμορφες και διαφορετικές. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ίσως ξεφύγει το μυαλό και νιώθεις ότι είσαι σε κάποιο κυκλαδονήσι. Καθόλου άσχημο! Και αυτό το κάνει τόσο ιδιαίτερο. Αν μπορείς να φτιάξεις στο μυαλό σου ένα πρόγραμμα στα γρήγορα, υπολόγισε μόλις φτάσεις να πιεις έναν χαλαρό καφέ με θέα τη θάλασσα. Μετά περπάτησε στην περιοχή ή ακόμη καλύτερα πάρε μαζί σου ποδήλατα και κάνε μια ξεχωριστή ποδηλατάδα.




Και αφού κάνεις βόλτα, θα κάτσεις σε ένα από τα μαγαζάκια για φρέσκο ψάρι ή μεζέ. Έχεις πολλές και καλές επιλογές. Μπορούμε να πούμε ότι τελικά η εκδρομή στο Λαύριο είναι σαν μια μονοήμερη σε κοντινό νησί αλλά χωρίς θάλασσα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Εξίσου όμορφες εκδρομές έχουμε κάνει και σε άλλες περιοχές κοντά στην Αθήνα.

Μην χάσεις το αρχαίο θέατρο Θορικού



Πρόκειται για το διαμάντι της Λαυρεωτικής που δεν πρέπει να χάσεις όταν κάνεις την εκδρομή στο Λαύριο. Αναζήτησέ το και θα εκπλαγείς. Το αρχαίο θέατρο Θορικού χρονολογείται στα τέλη της Αρχαϊκής Εποχής δηλαδή κατά την περίοδο μεταξύ 525- 480 π.Χ.) και θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε πλαγιά, λίγο πριν τη βόρεια είσοδο της πόλης του Λαυρίου και έχει εύκολη πρόσβαση.

Εκτός από το αρχαίο Θέατρο Θορικού, όταν πας εκδρομή στο Λαύριο μην παραλείψεις να επισκεφθείς και τον Κυπριανό. Πρόκειται για τον οικισμό των μεταλλωρύχων ο οποίος αποτελεί ίσως και τον πρώτο βιομηχανικό οικισμό της Ελλάδας. Μετά από τις βόλτες, τον καφέ και μια μικρή ξενάγηση σε ένα από τα αξιοθέατα, θα έχεις απολαύσει μια ξεχωριστή εκδρομή στο Λαύριο και θα έχεις γυρίσει με γεμάτες μπαταρίες.