Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γη Ολύμπου βραβεύτηκε στα Great Taste Awards 2021


  Το μέλια, «Αγριολούλουδα Ολύμπου & Κωνοφόρα» και «Βελανιδιά & Βότανα Ολύμπου», που παράγονται από τη Γη Ολύμπου, με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας, βραβεύτηκαν με 2 και 1 αστέρια αντίστοιχα, από τα Great Taste Awards, τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα βραβεία τροφίμων και ποτών στον πλανήτη. Περίπου... 
 
 
15.000 προϊόντα παγκοσμίως έλαβαν μέρος, ώστε να διαγωνιστούν για τα πολυπόθητα 1, 2 ή 3 αστέρια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, τα προϊόντα μας θα μπορούν πλέον να «φορούν» το αδιαμφισβήτητο λογότυπο Great Taste, μια σφραγίδα αριστείας που αναγνωρίζεται από λιανοπωλητές και καταναλωτές διεθνώς.

Παρακάτω μερικά αποσπάσματα από τις κριτικές που έλαβαν τα προϊόντα μας:

Αγριολούλουδα Ολύμπου & Κωνοφόρα:

«Ένα υπέροχο βαθύ κεχριμπαρένιο μέλι με μεσαίο ιξώδες. Υπέροχα αρωματικές νότες. Η ισορροπία οξύτητας και γλυκύτητας είναι άριστη. Ένας υπέροχος συνδυασμός αλμυρότητας και γλυκύτητας».

«Αυτό το παχύ, γυαλιστερό, κολλώδες μέλι έχει αψεγάδιαστη συνοχή. Κατά τη δοκιμή, η ρητινώδης γεύση του πεύκου έρχεται πρώτα, αλλά στη συνέχεια αναπτύσσεται η πολυπλοκότητα. Υπάρχει μια υπόδειξη μετάλλου από την ερείκη και μια πινελιά εσπεριδοειδών. Είναι το είδος του μελιού που θέλετε να συνεχίσετε να γλείφετε από το κουτάλι».

«Υπέροχο μέλι με χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρύ λουλουδάτο άρωμα. Έχει ένα υπέροχο, ομαλό ιξώδες. Ο ορισμός του Goût de terroir!».

Βελανιδιά & Βότανα Ολύμπου:

«Παχύ και πλούσιο μέλι με μια συνοχή που μοιάζει με καφέ. Υπάρχει μπόλικη βελανιδιά στη μύτη. Κατά τη γευσιγνωσία υπάρχει τεράστια πολυπλοκότητα».

«Είναι απλό στην αρχή, στη συνέχεια οι γεύσεις αναπτύσσονται και μπορείτε να τις γευτείτε τη μία μετά την άλλη. Ο δυόσμος επικρατεί και η ρίγανη φαίνεται να παραμένει στο τέλος, ιδιαίτερα μετά από τη καμένη καραμέλα. Είναι τόσο καλά ισορροπημένο και παρά την παχιά υφή, δεν είναι πολύ γλυκό».

«Ένα έντονο μέλι με πολλές στρώσεις γεύσης. Ξυλώδη αρώματα και υπέροχη κρεμώδης υφή».

Μεγάλη τιμή για εμάς, που ένα προϊόν μας χαρακτηρίστηκε «Goût de terroir» από γευσιγνώστες, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και chef διεθνούς βεληνεκούς. Ένα προϊόν που φέρει την ονομασία και την κορυφογραμμή του Ολύμπου στην ετικέτα του.

 

 
Για ακόμη μια χρονιά αφιερώνουμε αυτή τη διάκριση, στους συνεργάτες και τους φίλους μας. Στους ανθρώπους της ελληνικής γης, που αφιερώνουν τη ζωή τους, στην προώθηση, την ιχνηλασιμότητα και την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων διεθνώς.

Πάνω από όλα, την αφιερώνουμε στους πελάτες μας, που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν διαχρονικά.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

 

 
Μερικές πληροφορίες για τα Great Taste 2021:

• Ιδρύθηκαν το 1994, και διοργανώνεται από το Guild of Fine Food. Είναι το μεγαλύτερο, διαχρονικότερο και πιο σεβαστό πρόγραμμα διαπίστευσης τροφίμων στον κόσμο για τεχνίτες και ειδικούς παραγωγούς τροφίμων.

• 14.113 διαφορετικά προϊόντα εισήχθησαν το 2021 από 108 χώρες.

• 355 κριτές με τυφλή γεύση συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων η Joanna Blythman ερευνητική δημοσιογράφος και συγγραφέας τροφίμων, μαγείρισσα, συγγραφέας, στιλίστρια και «φωνή» της σύγχρονης χορτοφαγικής μαγειρικής, η Anna Jones συγγραφέας, η Olia Hercules, η Kenny Tutt πρωταθλήτρια MasterChef 2018, εστιάτορας, συγγραφέας και μαγείρισσα, η Xanthe Clay παρουσιάστρια, συγγραφέας και καθηγήτρια, η Steven Lamb αρτοποιός και συγγραφέας, η Martha Collison και Kavi Thakrar από το Dishoom, καθώς και αγοραστές τροφίμων από τα Selfridges, Fortnum & Mason και Partridges.

• Η κρίση πραγματοποιήθηκε για 86 ημέρες σε τέσσερις χώρους, συμπεριλαμβανομένου του Guild HQ στο Gillingham, του Dorset και του «σπιτιού» του Guild of Fine Food στο Λονδίνο, Νο. 42 Southwark Street, SE1.

• 4.027 βραβεύτηκαν με 1 αστέρι - περίπου το 30% των συμμετοχών θα επιτύχουν αυτήν την αξιολόγηση κάθε χρόνο.

• 1,138 βραβεύτηκαν με 2 αστέρια - λιγότερο από το 10% των συμμετοχών θα επιτύχουν αυτήν την βαθμολογία.

• 218 βραβεύτηκαν με μια εξαιρετική γεύση 3 αστέρων - λιγότερο από το 2% των προϊόντων βραβεύονται με 3 αστέρια κάθε χρόνο.

Τα παραπάνω προϊόντα βρίσκονται σε πλήρη διαθεσιμότητα και είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημήτρης Κωτίκας – Μελισσοκόμος

+30 6976560076

geaolympoygreece@gmail.com

www.geaolympou.gr

Great Taste press enquiries:

Amy Brice at Freshly Ground PR

+44 (0) 7717 893123

amy@freshlygroundpr.co.uk

www.gff.co.uk

www.greattasteawards.co.uk