Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Πέντε πρωινά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σου «κόψουν» την όρεξη

 

Απόφυγε τα ζαχαρούχα δημητριακά και δοκίμασε μια από αυτές τις επιλογές

   Το...  


 

να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες είναι ένας σημαντικός τρόπος να μείνεις χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και να διαχειριστείς τις εναλλαγές της διάθεσης.

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που αποτελούν την πλειοψηφία της δίαιτας μας, μαζί με υδατάνθρακες και λίπος, και εξυπηρετεί μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες.

"Η πρωτεΐνη μπορεί να βρεθεί σε κάθε κύτταρο του σώματός", λέει η διατροφολόγος και ιδρύτρια της Real Nutrition. "Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση αυτών των κυττάρων, βοηθά στην επισκευή και ανάπτυξη των μυών και των ιστών και βοηθά την πέψη και την ισορροπία των ορμονών. Η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να εξισορροπήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα".

Δες παρακάτω μερικές ιδανικές επιλογές για γευστικά πρωινά πλούσια σε πρωτεϊνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτη:

Ομελέτα

Τα αυγά είναι μια αγαπημένη τροφή για πρωινό και μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή όταν προσπαθείς να πάρεις μια επιπλέον δόση πρωτεΐνης το πρωί. "Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη και βιταμίνη D και είναι πλήρεις πρωτεΐνες", λέει η Shapiro. "Ένα αυγό περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, οπότε αν φτιάξεις μια ομελέτα με δύο αυγά και πολλά λαχανικά, θα έχεις 14 γραμμάρια πρωτεΐνης σε συνδυασμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα - ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα".

Γιαούρτι με σπόρους Chia και σμέουρα

Αν προτιμάς τα γλυκά απ'ότι τα αλμυρά, αυτή η επιλογή είναι για σένα. Το γιαούρτι παρέχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, κάτι που θα σε βοηθήσει να μείνεις ικανοποιημένη. Συνδύασε το με σπόρους chia και φυτικές ίνες από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά σμέουρα.

Τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Συνδύασε το ψωμί με υγιεινό για την καρδιά λίπος και άπαχη πρωτεΐνη φυστικοβούτυρο (ή οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών/σπόρων έχεις στη διάθεσή σου) και θα μείνεις χορτάτη και ικανοποιημένη όλο το πρωί. Επίσης, τα φρέσκα φρούτα όπως η μπανάνα προσθέτουν φυτικές ίνες και φυσική γλυκύτητα χωρίς υπερβολική ζάχαρη.

Smoothie πρωτεΐνης

Ένα smoothie πρωτεΐνης μπορεί να σε κρατήσει ενεργή μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Χρησιμοποίησε σκόνης πρωτεΐνης που περιέχει 15 έως 21 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και πρόσθεσε φρούτα, λαχανικά (τα πράσινα είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή) και σπόρους chia, αβοκάντο ή βούτυρο ξηρών καρπών.

Πουτίγκα Chia

Οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι chia περιέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως φυτικές ίνες, υγιές λίπος, μαγνήσιο και, φυσικά, πρωτεΐνη. Όταν συνδυάζονται με κάτι υγρό, οι σπόροι chia σχηματίζουν μια πουτίγκα σαν τζελ που είναι πλούσια και χορταστική χωρίς να είναι βαριά. Η Shapiro προτείνει 3 κουταλιές της σούπας chia χτυπημένη με ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, ½ κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. Ανακάτεψε και άφησε για 2 ώρες στο ψυγείο. "Αυτό το γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, έχει υπέροχη γεύση, είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την υγεία του δέρματος και του εγκεφάλου και θα σε κρατήσει χορτάτη. για ώρες χάρη στις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη που συνδυάζονται. Συμπληρώστε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.