Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Έπεσε αμαχητί ο Ολυμπιακός, 0-3 από την Αταλάντα - Αποκλείστηκαν στους «32» του Europa League οι Πειραιώτες


 
Μετά την ήττα με 2-1 στο Μπέργκαμο πριν μια εβδομάδα, ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν ήταν το φαβορί κόντρα στην Αταλάντα αλλά είχε ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Europa League. Ελπίδες για τις οποίες…  

 
δεν πάλεψε όμως, αφού η εικόνα του στη ρεβάνς ήταν πολύ κακή, δεν φάνηκε ποτέ επιθετικά με εξαίρεση ένα σουτ του Μ. Καμαρά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τελικά ηττήθηκε με 0-3 και είπε «αντίο» στην Ευρώπη για φέτος.

Το ιδανικό για τους ερυθρόλευκους θα ήταν να κάνουν ό,τι και στο πρώτο παιχνίδι. Να προηγηθούν νωρίς δηλαδή και η αλήθεια είναι ότι έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν στο 7′ με τον Μ. Καμαρά που βρήκε χώρο και έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο έφυγε λίγο άουτ.

Ήταν μια φάση που ζέστανε κι άλλο το Καραϊσκάκη αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τόσο οι Πειραιώτες όσο και οι Ιταλοί δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν και προσπαθούσαν να παίξουν όσο το δυνατόν πιο σίγουρα. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση.

Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο 10λεπτου του πρώτου μέρους… Στο 38′ ήταν η σωτήρια παρέμβαση του Ρέμπτσιουκ στην προσπάθεια του Χάτεμπερ, μετά την πάσα του Πεσίνα, αυτή που απέτρεψε το 0-1, αλλά όχι για πολύ.

Στο 40′ η Αταλάντα βγήκε γρήγορα μπροστά, ο Λαλά έδειχνε να προλαβαίνει τον Μέλε και να ελέγχει τη μπάλα, αλλά τελικά έκανε μεγάλο λάθος και ο Δανός βρήκε την ευκαιρία να νικήσει τον Βάτσλικ για το 0-1, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει τέλεια για την ιταλική ομάδα και πολύ άσχημα για την ελληνική.