Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Πλειστηριασμοί: Hχηρά σφυριά για Μουζενίδη, Τζανετάτο, Πολίτη και Μουρτζούχο


Στο στόχαστρο η Mouzenidis Travel, το μέγαρο της Endeavor Shipping, ακίνητο της οικογένειας που ελέγχει τη Pharmacon, το 4 αστέρων Lesse Hotel στη Χαλκιδική, αλλά και ένα οικόπεδο των Γιώργου και Αχιλλέα Μουρτζούχου στην Πάτρα

Πολλά και ηχηρά σφυριά αναμένεται να χτυπήσουν το επόμενο διάστημα, στο βαθμό βέβαια που... 

 

 

δεν θα υπάρξουν κινήσεις για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Έτσι για τις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί 19 ιδιοκτησίες επί του μεγάρου της Endeavor Shipping στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι πλειστηριασμοί, που ήταν αρχικά να γίνουν στις 18 Μαΐου αλλά ανεστάλησαν, στρέφονται κατά μελών της οικογένειας Τζανετάτου και αφορούν ειδικότερα:

– 8 θέσεις στάθμευσης που βγαίνουν με τιμή εκκίνησης 8.250 ευρώ καθεμιά,
-κατάστημα του ισογείου, με τιμή εκκίνησης 551.761 ευρώ
-οριζόντια ιδιοκτησία του ημιώροφου, με 124.500 ευρώ
-γραφείο του Α ορόφου, με 141.034 ευρώ
-γραφείο του Α ορόφου,με 107.991 ευρώ
-γραφείο του Β ορόφου, με 141.034 ευρώ
-γραφείο του Β ορόφου, με 107.991 ευρώ
– γραφείο του Γ ορόφου, με 141.034 ευρώ
-γραφείο του Γ ορόφου, με 107.991 ευρώ
-γραφείο του Δ ορόφου, με 111.652 ευρώ
-γραφείο του Δ ορόφου, με 107.991 ευρώ και
-το ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου του γραφείου του Ε ορόφου, με 59.896,50 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.768.875 ευρώ.
Η Mouzenidis Travel

Για τις 15 Φεβρουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός κατά της Mouzenidis Travel, η οποία ανήκει στον Όμιλο Μουζενίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος, στον οποίο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» κατέθεσε πέρυσι αίτηση αναστολής λειτουργίας και προστασίας από τους πιστωτές στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στις 27 Ιανουαρίου 2020 η Mouzenidis Travel LLC και η Mouzenidis Travel-SPb LLC υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο ρωσικό Διαιτητικό Δικαστήριο.



Για τον πλειστηριασμό επισπεύδουσα είναι η Ολύμπιον Α.Ε. ενώ το ποσό της οφειλής 32.188,70 ευρώ. Στο σφυρί θα βγει ένας αγρός 7,368,20 τ.μ. μαζί με διώροφο ακίνητο επιφάνειας 200 τ.μ. στη θέση «Πόρτες» της κτηματικής περιφέρειας Αγίου Μάμαντος, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή αρχικά ήταν αγροτική, σήμερα όμως παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη καθώς στην νοτιοδυτική πλευρά της και έως την ακτή Θερμαϊκού έχουν ανοικοδομηθεί σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών, ενώ εκατέρωθεν της οδού εγκαταστάθηκαν δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τον τουρισμό ή με κατασκευές.

Το γήπεδο είναι ιδιαίτερα επίμηκες με πρόσωπο νοτιοδυτικά στην παράπλευρη της νέας οδού σε πλευρά 36,50μ, ενώ έχει βάθος 202,30μ και γειτνιάζει με άλλα αγροτεμάχια. Είναι γενικά επίπεδο, περιφραγμένο και στο μέσο του περίπου έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο με κεραμοσκεπή, που στέγαζε λειτουργίες της επιχείρησης.

Ένα τμήμα του περίπου 4 στρεμμάτων έχει ασφαλτοστρωθεί και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων. Στο ίδιο σημείο έχουν κατασκευαστεί και κάποια στέγαστρα στάθμευσης επιβατηγών αυτοκινήτων. Στο οπίσθιο τμήμα του σε έκταση 2500 τ.μ. περίπου υπάρχει ελαιώνας.


Το ακίνητο αποκτήθηκε από τη Mouzenidis Travel το 1991 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ.
Το 4άστερο Lesse Hotel

Επίσης στη Χαλκιδική, αλλά στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Χανιώτη βρίσκεται το 4 αστέρων Lesse Hotel, της οικογένειας Λεσσέ, που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 19 Οκτωβρίου 2022.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, -το οποίο, σημειωτέον, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία-, χτίστηκε το 2003, σε έκταση 12 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιές, μόλις 700 μέτρα από την πολυσύχναστη πλατεία της Χανιώτης και 80 μέτρα από μια όμορφη, βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία.

Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ στην πισίνα, μίνι μάρκετ, σάουνα και τζακούζι και διάφορες άλλες αθλητικές-ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.
Πρόκειται ειδικότερα για έκταση, κατά τους τίτλους 9.475 τ.μ. στη θέση «Αμπαρίτσα» (περιοχή «Κολοβού Αμπαρίτσα»), της Δημοτικής Κοινότητας Χανιώτης, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίρια, ενώ στον ακάλυπτο χώρο έχει κατασκευαστεί pool bar επιφάνειας 55,05 τ.μ. με στεγασμένο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Το κτίριο διαθέτει υπόγειο 67,72 τ.μ. βοηθητικής χρήσης (αποθήκη και wc). Όλα τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι εσωτερικοί χώροι κύριας χρήσης διαθέτουν ψύξη και θέρμανση με κλιματιστικές μονάδες. Η κατασκευή είναι συμβατική από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα.



Ο περιβάλλον χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ.
Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, δυνάμει της με αριθμό 276/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.
Ξανά για Μουρτζούχο

Στις 27 Ιουλίου αναμένεται ένα ακόμη σφυρί σε βάρος του Γιώργου Μουρτζούχου (της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky) και του γιού του Αχιλλέα. Μετά την απώλεια μιας βίλας στην Εκάλη και ενός διαμερίσματος στο Καστρί, τώρα ο πλειστηριασμός αφορά οικόπεδο επιφάνειας 796,00 τ.μ., που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα και Ενότητα Πατρέων, του Δήμου Πατρέων, και συγκεκριμένα στη θέση «Προφήτης Ηλίας» (Γηροκομείο) επί της οδού Ν. Πλαστήρα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι το οικόπεδο είναι ρυμοτομούμενο, καθώς στην έκτασή του προβλέπεται η κατασκευή χώρου πρασίνου- πλατεία και η διάνοιξη δημοτικών οδών νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι το οικόπεδο έχει πρόσωπο νοτιοδυτικά στις -μη διανοιγμένες στο ύψος του ακινήτου- οδούς Τιμοθέου και Γερβάσιου Παρασκευόπουλου και όχι στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Επιπλέον κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του οικοπέδου υφίστανται ελαιόδεντρα, ενώ δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση των ορίων του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι περιφραγμένο.

Ο πλειστηριασμός γίνεται για το ποσό των 40.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 48.000 ευρώ.
Το ακίνητο της οικογένειας Πολίτη

Για τις 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός που αφορά ακίνητο της οικογένειας Πολίτη στην Κηφισιά. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Πολίτης είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmacon.

Η εταιρεία δραστηριοποιείτο σαν φαρμακαποθήκη από το 1980, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε όμιλο ο οποίος περιλάμβανε την Pharmacon Δ. Πολίτης ΑΦΕ, την Pharmacon Β. Ελλάδος και την Pharma Communications Α.Ε. Το φθινόπωρο του 2006 έγιναν μάλιστα τα εγκαίνια των νέων, τότε, εγκαταστάσεων του ομίλου στη Μεταμόρφωση, που ήταν μια επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.



Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις οικονομικές καταστάσεις της, η εταιρεία υπολειτουργεί και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όσον αφορά το ακίνητο που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό βρίσκεται στη θέση «Στροφύλι» ή «Βαρειές» της περιοχής «Τρίγωνο Φραγκοπούλου» του Δήμου Κηφισιάς. Πρόκειται ειδικότερα για οικόπεδο έκτασης 1.279,53 τ.μ. που προήλθε εκ της φυσικής συνένωσης δύο όμορων μικρότερων οικοπέδων έκτασης 786,36 τ.μ. και 493,17 τ.μ. αντίστοιχα.

Επί του οικοπέδου υφίστανται δύο κτίσματα: μια διώροφη κατοικία με υπόγειο και στέγη, και μία νέα ισόγεια κατοικία με υπόγειο και πισίνα.

Η διώροφη κατοικία αποτελείται από υπόγειο όροφο 179,24 τ.μ., ισόγειο 166,32 τ.μ. και πρώτο όροφο 101,34 τ.μ. Οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Η νέα ισόγεια κατοικία περιλαμβάνει υπόγειο 174,90 τ.μ. με χώρο μηχανολογικών της πισίνας, καθώς και τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, κλίμακα ανόδου στον ισόγειο ακάλυπτο χώρο και ράμπα διέλευσης των αυτοκινήτων. Ο ισόγειος όροφος έχει επιφάνεια 48,919 τ.μ. με ανοικτούς ημιυπαίθριους χώρους με πέργκολες καθώς και πισίνα εμβαδού 73,65 τ.μ. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, βρίσκονται τρεις ακόμη θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το ακίνητο βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις και υποθήκες ενώ η τελευταία αναγκαστική κατάσχεσή έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2022 για ποσό 565.000 ευρώ υπέρ της “Vega III Finance DAC”.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.261.970,81 ευρώ.


GALLERY