Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μελόνι: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε» – Σαλβίνι: «Ιδιαίτερα ικανή η Μελόνι»


Με μια λιτή ανάρτηση στο Facebook η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, απευθύνθηκε στον ιταλικό λαό μετά τη νίκη της στις βουλευτικές εκλογές:
 
 
«Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε. Αν κληθούμε να κυβερνήσουμε, θα το κάνουμε για όλους τους Ιταλούς, με στόχο να ενώσουμε αυτό τον λαό και να δώσουμε έμφαση σε όσα τον ενώνουν και όχι σε όσα τον διχάζουν. Θα δουλέψουμε με στόχο οι Ιταλοί να γίνουν και πάλι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί», ανέφερε. 
 
Λίγες ώρες μετά την νίκη της ακροδεξιάς παράταξης στην Ιταλία, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι έδωσε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι «Ποντάρουμε ότι θα εκλέξουμε τελικά 100 βουλευτές και γερουσιαστές». 
 
Ο ίδιος ευχαρίστησε για τη στήριξη τους οπαδούς της Λέγκα και τα στελέχη του κόμματός του για την συνεργασία και τόνισε: «Έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για 5 χρόνια. Επικοινώνησα με την Τζόρτζια Μελόνι, είναι ιδιαίτερα ικανή και θα δουλέψουμε μαζί αποδοτικά». 
 
«Ξέρω ότι οι εκλογείς επιβράβευσαν την αντιπολίτευση. Για την Λέγκα, η παραμονή στην κυβέρνηση δεν ήταν απλό πράγμα, αλλά θα το ξανάκανα. Μας κόστισε, αλλά με την Ιταλία κλειστή λόγω κοροναϊού, έπρεπε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. «Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί (σημ. το ποσοστό που πήρε η Λέγκα μόνη της). Τώρα όμως θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι», δήλωσε ακόμη ο Σαλβίνι.