Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Η ελληνική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στους 22 τοπ προορισμούς στη λίστα του CNN


Τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 22 περιοχές, ανάμεσα στις οποίες η Πολωνία, τα Φίτζι και η Τανζανία, ξεχώρισε το CNN ως τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2023.

Όπως...  


 

αναφέρει ο συντάκτης του CNN, Barry Neild, «η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα υποψήφια για έναν από τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη» καθώς, όπως τονίζει, βρίσκεται κοντά στη δημοφιλή προκυμαία της, αλλά και σε όμορφες παραλίες και βουνά.

Παράλληλα αναφέρεται στην επαναλειτουργία της αγοράς Μοδιάνο και υπενθυμίζει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

Τονίζει ακόμη πως αναμένεται στο τέλος του 2023 να ανοίξει η κύρια γραμμή του μετρό και αφού εκθειάζει τους συρμούς που θα κινούνται χωρίς οδηγό, αναφέρει ότι το έργο του μετρό έχει προσθέσει νέα εκθέματα στον ήδη πλούσιο κατάλογο αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Θεσσαλονίκης, τα οποία και θα βρίσκονται σε ειδικούς εκθεσιακούς χώρους στους σταθμούς.

Τι γράφει το CNN για τη Θεσσαλονίκη:

«Το τελευταίο διάστημα δεν λείπουν οι λόγοι για να επισκεφθείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με μια τοπική γαστρονομική σκηνή βραβευμένη από την UNESCO, η οποία πρόσφατα γιόρτασε την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία της αιωνόβιας αγοράς τροφίμων Μοδιάνο», αναφέρει ο Neild και συνεχίζει:

«Αν προσθέσετε και μια δημοφιλή προκυμαία και την εγγύτητα σε όμορφες παραλίες και βουνά της ενδοχώρας, η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα υποψήφια ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για city-break στην Ευρώπη.

Τι θα μπορούσε να την κάνει ακόμη καλύτερη; Τι θα λέγατε για ένα λαμπερό νέο σύστημα μετρό; Αν όλα πάνε καλά, τον Νοέμβριο του 2023 αναμένεται να εγκαινιαστεί η κύρια γραμμή ενός μεγαλεπήβολου έργου υποδομής που θα συνδέσει τελικά το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο. Τα τρένα χωρίς οδηγό θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες των οποίων η ανασκαφή έχει προσθέσει νέα εκθέματα στον ήδη πλούσιο κατάλογο αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους μουσειακούς σταθμούς».

Οι υπόλοιπες 22 περιοχές που συμπληρώνουν τη λίστα του CNN

Οι υπόλοιπες περιοχές που ξεχωρίζει το CNN είναι η Πολωνία, η δυτική Αυστραλία, το Λίβερπουλ της Αγγλίας, το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το Βίλνιους της Λιθουανίας, τα Φίτζι, η Μανάους της Βραζιλίας, η Ρουάντα, το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το Ρας αλ-Καϊμά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Λάος, το Γκριγιέρ της Ελβετίας, η Μινεάπολις των ΗΠΑ, η Μπογκοτά της Κολομβίας, η Mustang Valley του Νεπάλ, η Τανζανία, το Κάιρο της Αιγύπτου, η Naoshima της Ιαπωνίας, το Μπελίζ, η Οαχάκα στο Μεξικό, η Οτάβα του Καναδά και η Ουγκάντα.