Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Δύο τα χυδαία βίντεο του Αρχιμανδρίτη στον 12χρονο – Τι δηλώνουν οι γονείς του παιδιού


Αναβλήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου η εκδίκαση της υπόθεσης του 40χρονου αρχιμανδρίτη από την Αργολίδα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο ανήλικο και συγκεκριμένα για αποστολή βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Ο... 

 
αρχιμανδρίτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τις 16/6, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 40χρονου, προκειμένου να γίνει άρση απορρήτου των συνομιλιών που είχε, από τις 24 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί ότι - όπως υποστηρίζει - η αποστολή του άσεμνου υλικού έγινε από λάθος και προορίζονταν για άλλο παραλήπτη που είναι ενήλικος.

«Κατά λάθος δεν ήταν τα μηνύματα, ήταν επαναλαμβανόμενα και συνεχίστηκε αυτή η χυδαιότητα στα μηνύματα του. Τόσο με γραπτά αλλά και με δεύτερο βίντεο. Θα κάνουμε υπομονή 10 ημέρες κι ελπίζω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να καταφέρει να βγάλει τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Άλλωστε για αυτό κι ο ίδιος πήρε την αναβολή για να βγουν τα στοιχεία και να αποδείξει ότι μιλούσε με άλλο όνομα. Όμως όταν κάποιος κάνει ένα λάθος ζητάει και συγνώμη. Εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ να μου ζητήσει συγνώμη», λέει η μητέρα του 12χρονου, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας του παιδιού απάντησε ο ίδιος στον σάτυρο ιερέα:

«Το κατάλαβε όταν έστειλε ο μπαμπάς του το μήνυμα “τι κάνετε πάτερ;”. Πριν δεν το είχε καταλάβει και συνέχιζε. Όταν στέλνεις κάπου αλλού και δεν έχεις την απάντηση που περιμένεις ξαναγυρνάς λίγο πάνω να δεις εάν το στέλνω σωστά. Κι εκείνη την ώρα σβήνεις, διαγράφεις, ζητάς συγνώμη».

Όσον αφορά για το χακάρισμα στους λογαριασμούς του που ισχυρίστηκε αρχικά ο ιερέας η μητέρα του 12χρονου λέει ότι μετά τη σύλληψη άλλαξε τακτική, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν γνωρίζει κι αλλά παιδά να έχουν παρενοχληθεί από τον Αρχιμανδρίτη τονίζει: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν το έχουμε πάθει κι εμείς και μπράβο σου που το είπες. Πρόκειται για ένα γονέα παιδιού».

Όσον αφορά για την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο ιερέας μέχρι τις 16/6 όπου προσδιορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία, η μητέρα του 12χρονου τονίζει: «Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένη που είναι έξω. Ζω με το άγχος μην τυχόν και πλησιάσει το παιδί. Το παιδί απογοητεύτηκε γιατί δεν το περίμενε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις του πατέρα του ανήλικου ο οποίος στρέφεται εναντίον της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο ιερέας. «Ακούτε τα παιδιά σας κι ό,τι σας πουν να είστε δίπλα τους. Αντί οι αποφάσεις των δικαστηρίων να είναι τέτοιες που να κόβουν το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, δεν γίνεται τίποτα και τα περιστατικά αντί να μειώνονται θα πληθαίνουν».

Στο 40χρονο Αρχιμανδρίτη μέχρι τις 16 Ιουνίου που θα γίνει η δίκη του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: newsit.gr