Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

7 Τρόποι για να κάνετε την απλή διακόσμηση στο σπίτι σας πιο ενδιαφέρουσα


  Ένα σπίτι χρειάζεται μία πινελιά διακόσμησης για να είναι όμορφο και να αισθανόμαστε καλά μέσα σε αυτό. Η...  

 
μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να είναι κομψή και ζεστή ταυτόχρονα, ακόμα και αν χαρακτηρίζεται από απλές και λιτές γραμμές.

Για να πετύχετε δεν χρειάζονται πολλά χρήματα ή κάποιος ειδικός διακόσμησης απαραίτητα. Ακολουθούν συμβουλές για να επιτύχετε μια μίνιμαλ διακόσμηση χωρίς το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται ψυχρό:

Χρώμα

Μην περιορίζεστε μόνο στο λευκό. Χρησιμοποιήστε έπιπλα με απλές, καθαρές γραμμές και προσθέστε χρώμα με κομψότητα. Μια πολυθρόνα σε έντονο κίτρινο ή ένα χαλί με γεωμετρικά σχέδια μπορούν να δώσουν ζωντάνια στον χώρο σας.

Προσθέστε χρώμα στο σπίτι σας ακόμα και αν έχετε επιλέξει μια μίνιμαλ διακόσμηση.

Τραπέζια σε διάφορα ύψη

Επιλέξτε τραπέζια με καθαρές γεωμετρικές γραμμές και γεμίστε τον χώρο με διαφορετικά ύψη. Παίξτε με τα υλικά επιλέγοντας τραπεζάκια από ξύλο, μέταλλο, μάρμαρο ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Τα τραπέζια που είναι σε διαφορετικά ύψη γεμίζουν έναν χώρο εύκολα.

Συνδυασμός υλικών

Στην κουζίνα σας, επιλέξτε έπιπλα σε απλές γραμμές και διαφοροποιήστε τα υλικά στους πάγκους και το τραπέζι. Για παράδειγμα, συνδυάστε έναν λευκό πάγκο με ένα ξύλινο τραπέζι. Προσθέστε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ώστε να διατηρείτε την επιφάνεια των πάγκων καθαρή.

Συνδυάστε διαφορετικά υλικά στον ίδιο χώρο για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα.

Ξύλο σε αφθονία

Το ξύλο προσδίδει ζεστασιά σε έναν χώρο. Συνδυάστε ξύλινα έπιπλα με λευκό και προσθέστε πολύχρωμες πινελιές, όπως ένα κίτρινο βάζο ή ένα μπλε μπολ. Μην ξεχνάτε τα λουλούδια, που δίνουν ζωντάνια στους μίνιμαλ χώρους.

Χρησιμοποιείστε το ξύλο και διακοσμήσετε το με έντονα χρώματα.

Παλ αποχρώσεις

Οι παλ αποχρώσεις λειτουργούν εξίσου καλά σε μίνιμαλ χώρους. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά, μαξιλάρια και φωτιστικά σε απαλές, ζεστές αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι παλ αποχρώσεις ταιριάζουν στους μίνιμαλ χώρους.

Προσθέστε γρίλιες

Στο μπάνιο, μπορείτε να προσθέσετε γρίλιες αντί για παράθυρα ή παντζούρια, για να αφήνετε το φως να μπει χωρίς να χάνετε την ιδιωτικότητά σας. Συνδυάστε τις γρίλιες με ξύλινα στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα.

Οι γρίλιες ταιριάζουν πολύ στα μπάνια.

Βεράντα

Για τη βεράντα ή τον κήπο, επιλέξτε ένα όμορφο τραπέζι με ιδιαίτερες καρέκλες που θα γεμίσουν τον χώρο. Προσθέστε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια ή ένα μονόχρωμο χαλί και απλά μαξιλάρια για να κάθεστε κάτω τις ζεστές μέρες.

Επιλέξτε μίνιμαλ διακόσμηση για τη βεράντα σας αλλά προσθέστε της ένταση με ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια ή με τη χρήση διαφορετικού υλικού σε τραπέζι και καρέκλες.

Η μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να βελτιωθεί με χρώμα και σχέδια ώστε να δείχνει πιο γεμάτη και ζεστή. Δοκιμάστε να εμπλουτίσετε τη διακόσμησή σας με μέτρο και θα δείτε πόσο όμορφος μπορεί να γίνει ο χώρος σας.

Πηγή: spirossoulis.com