Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κεφτέδες με κρεμμύδια από την Καρδίτσα


Υλικά

Για τους κεφτέδες:
½ κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο  

2 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι λάδι
½ κιλό ψωμί μουσκεμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Για τη σάλτσα:
1 ½ κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες: Σε λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τα αυγά, το μαϊντανό, το ψωμί, τη ρίγανη, το λάδι και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη σάλτσα: Σε κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η σάλτσα να πιει τα υγρά της. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους τηγανισμένους κεφτέδες και τους σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου με ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).