Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1946 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιτόχωρο η εκδήλωση εθνικής μνήμης υπέρ των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων Χωροφυλάκων και Στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος αμυνόμενοι κατά την αιφνιδιαστική επίθεση που δέχτηκαν τη νύχτα από...  







βαριά οπλισμένους στασιαστές κομμουνιστές κατά την ημέρα των εθνικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 1946. Μαζί με τους πεσόντες μαχητές τιμήθηκε και η μνήμη της Λιτοχωρίτισσας ηρωίδας Ευαγγελίας Λαλουμίχου που βρήκε φριχτό θάνατο κατά τη δολοφονική επίθεση των κομμουνιστών.
Την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Λιτοχώρου ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) και από αντιπρόσωπο του μοναδικού επιζώντα της μάχης Νικολάου Παπακωνσταντίνου.
Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας Δημήτριο Αδαμόπουλο.
Ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών και Κατάθεση Στεφάνων και η τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο. 
 Στο μνημόσυνο παρέστησαν και οι Στρατηγοί Κόρκας και Μπουλούκος.