Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - 14 τραυματίες


Συναγερμός στη Γερμανία. Γερμανικά μέσα αναφέρουν πως βίαιο επεισόδιο έλαβε χώρα σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη Βόρεια Γερμανία.

Οι... 

 
 
 
 
εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε δημόσιο λεωφορείο στο Λίμπεκ, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.

"Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου" δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Την ίδια ώρα με μήνυμά της στο Twitter η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί κι ότι ο φερόμενος δράστης τελεί υπό κράτηση.

Es hat in #lübeck#kücknitz einen Vorfall in einem Linienbus gegeben. Dabei wurden Menschen verletzt. Es wurde niemand getötet. Der Täter konnte überwältigt werden und befindet sich in Polizeigewahrsam. Wir sind weiterhin vor Ort und berichten auch hier weiter. — Polizei SH (@SH_Polizei) 20 Ιουλίου 2018

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά, σε μια φερόμενη επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο, μετέδωσε νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Πηγές από την γερμανική αστυνομία κάνουν λόγο για έξι έως οχτώ τραυματίες.

Η αστυνομία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, έστειλε μήνυμα στο Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λίμπεκ» έγραψαν οι αρχές ασφαλείας στο tweet. «Ερευνάμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε επιπλέον πληροφορίες αργότερα».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας με σακίδιο «που έβγαζε καπνούς» άρχισε να επιτίθεται αδιακρίτως με ένα κουζινομάχαιρο στους επιβάτες. Αστραπιαία φέρεται να ήταν τα αντανακλαστικά του οδηγού που άνοιξε αμέσως τις πόρτες, επιτρέποντας την έγκαιρη διαφυγή των επιβατών.

Η επίθεση έγινε από άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σε λεωφορείο της πόλης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άνδρας που έκανε την επίθεση είναι ζωντανός και έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

Το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η επίθεση έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στην περιοχή σπεύδουν και ασθενοφόρα.

Τοπικά μέσα επικαλούμενα επιβάτες του λεωφορείου σημειώνουν πως ο δράστης είναι Ιρανός 30 ετών ο οποίος αρχικά άφησε έναν σάκο στο λεωφορείο από το οποίο έβγαιναν καπνοί και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο δράστης επιτέθηκε και στον οδηγό ο οποίος πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να κατέβουν οι επιβάτες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως έξι έως οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα «βίαιο επεισόδιο» σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία.

Η Mirror,αναφέρει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν.

Το RT, επικαλούμενο τοπικά μέσα, κάνει λόγο για 12 τραυματίες.

In #lübeck#kücknitz kommt es aktuell zu einem größeren #Polizei|einsatz. Wir prüfen die Hintergründe und informieren hier in Kürze weiter. — Polizei SH (@SH_Polizei) 20 Ιουλίου 2018