Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πύρινος όλεθρος: Μέτωπο φωτιάς στα διυλιστήρια Κορίνθου και στην Πεντέλη - Μη ελέγξιμη η πυρκαγιά – Καίγονται σπίτια, χτυπούν οι καμπάνες


Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως υπάρχει δεύτερη εστία φωτιάς κοντά στα διυλιστήρια της Κορίνθου! Η πληροφορία αυτή δυστυχώς επιβεβαιώνεται.

Οπως... 

φαίνεαι και στις εικόνες, το προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων κάνει ό, τι μπορεί για να εμποδίσει τις φλόγες!

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης.

Ωστόσο, η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη, εξαιτίας της φωτιάς.

Επιπλέον, ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας.

Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει, όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη Νταού Πεντέλης, στα σύνορα με την Διώνη (πρ. οικισμό Αγ. Σπυρίδωνα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, με εντολή του δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, στο σημείο αυτή την ώρα μεταβαίνουν Πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας της Ραφήνας.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τον Διόνυσο ενώ θα συζητηθούν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της.
SOS από το Αστεροσκοπείο Αθηνών: Μη ελέγξιμη η πυρκαγιά

Στελέχη του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που παρακολουθούν με δορυφορικά συστήματα την δραματική εξέλιξη της πυρκαγιάς που κατακαίει σπίτια και δάση στη περιοχή της Κινέτας, εξέφραζαν πριν από λίγο τις έντονες ανησυχίες τους και χαρακτήριζαν την πυρκαγιά «μη ελέγξιμη».

Τα σύννεφα του καπνού έχουν σκεπάσει τον ουρανό όλης της Αττικής, ενώ πολίτες και αυτοδιοικητικοί παράγοντες εξέφραζαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ήδη την βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα νεότερα από το μέτωπο της πυρκαγιάς αναφέρουν ότι εξακολουθούν να καίγονται σπίτια, ενώ –παρά την πολύ μεγάλη κινητοποίηση- η Πυροσβεστική δεν έχει κατορθώσει να περιορίσει, ούτε κατ‘ ελάχιστον, τα μέτωπα της φωτιάς.






Οδηγίες της Πυροσβεστικής για την μεγάλη φωτιά

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν, πριν από λίγο, η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ.

Επίσης, νωρίτερα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ σημειώνεται, ότι από τους πυκνούς καπνούς έχουν καλυφθεί αρκετές περιοχές της Αττικής.