Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΣΤΗ ΓΑΝΟΧΩΡΑ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Μορφωτικό Σύλλογο "ΘΡΑΚΙΚΟΣ" στη Γανόχωρα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτη Τιμόθεου, ο ... 
 




οποίος γεννήθηκε το 1872 και απεβίωσε το 1928. Ο Τιμόθεος από το 1913 διετέλεσε Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας, ενώ το 1922 συνέβαλε στην εγκατάσταση του ποιμνίου του στην σημερινή Γανόχωρα. Ο Γάνος και η Χώρα ήταν δύο χωριά της Ανατολικής Θράκης και ονομάστηκαν Γανόχωρα από την ένωση των δύο χωριών, όταν οι κάτοικοι τους ήρθαν πρόσφυγες στην Πιερία και εγκαταστάθηκαν στον ίδιο χώρο.
Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος και μίλησε για την ζωή του Μητροπολίτη Τιμόθεου, η αντιδήμαρχος Πιπίτσα Μακρίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "ΘΡΑΚΙΚΟΣ" Θωμάς Αναστασιάδης, η μέγα χορηγός για την ανέγερση της προτομής, η Γανοχωρίτισσα ομογενής από τη Βοστώνη, Άννα Μπουράνη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γανόχωρας Γιαννης Μαντονίτσας, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων κ.α. 
Σύντομες ομιλίες, πριν την ομιλία του κ. Τρίτου, έκαναν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ ετελέσθη και τρισάγιο χοροστατούντος του Μητροπολίτη.
Ο Μητροπολίτης Κίτρους, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να κάνει τα αποκαλυπτήρια, ζήτησε τιμητικά από τον 98χρονο Ελευθέριο Σουλή να τα κάνει εκείνος, ο οποίος γεννήθηκε στη Χώρα το 1920 και είναι ο μόνος επιζών αήμερα από εκείνους που ήρθαν εκείνη την εποχή στη Γανόχωρα.