Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Βόμβες» Δομάζου για ΠΑΟ και Δώνη: «Πού πας χωρίς παπούτσια;» – «Εγώ είπα στον Βαρδινογιάννη…»

 
Στη δοκιμή του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό, στην ευαίσθητη ηλικία των 16 ετών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Μίμης Δομάζος, ο άνθρωπος, δηλαδή, που τον είδε για 10 λεπτά να αγωνίζεται σε φιλικό με παιδιά της αλάνας και ζήτησε από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη την παραμονή του στην ομάδα.

Ο... 

 
 
 
 
παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην παρουσία του Έλληνα προπονητή στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού, αλλά και στο 4Χ4 των Πράσινων στο πρωτάθλημα.

Ακόμα, σχολίασε την τελευταία εμφάνιση του Τριφυλλιού, εναντίον του Λεβαδειακού, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι μετά από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, αρχίζει αγωνιστικός ανήφορος για τον Παναθηναϊκό.

«Είδαμε ότι ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Λεβαδειακό είχε τα στοιχεία που έδειξε και στα τρία προηγούμενα ματς, δηλαδή τη ζωντάνια που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα είναι αρχή, βέβαια, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι γιατί έρχονται και πιο δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια. Είδα και λίγο κουρασμένη χθες την ομάδα, είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Εμένα δεν με ξεγελάνε τα τρία γκολ, βλέπω αλλιώς το ποδόσφαιρο, το έχω ζήσει αλλιώς. Θέλω να βλέπω ποδόσφαιρο και αυτό που βλέπω, μου αρέσει», σχολίασε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Είναι νέα παιδιά, έχουν διάθεση για διάκριση, τρέχουν πολύ. Αγωνίζονται σωστά και όποιος τρέχει, επιμένει και ιδρώνει τη φανέλα του, θα έχει και αποτελέσματα. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον μέχρι στιγμής, γιατί όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά, παίζουν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είτε βρίσκονται στην 11άδα είτε έρχονται από τον πάγκο ως αλλαγή».

«Δικό μου «παιδί” ο Δώνης»​

Ποια είναι η άποψή σας για τη δουλειά που κάνει ο Γιώργος Δώνης στην ομάδα;

«Πηγαίνει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, αλλά θέλω να τονίσω με την ευκαιρία ότι όλοι οι Έλληνες προπονητές είναι καλοί, άσχετα αν δεν είναι καλό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι ίδιες. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίζει αυτές τις ομάδες, γιατί έχει βαριά φανέλα. Και με τους τρεις μεγάλους θεωρώ ότι θα φέρουμε καλά αποτελέσματα. Τον Παναθηναϊκό τον φοβούνται ακόμα κι όταν παίζει με νέα παιδιά. Και ο κόσμος βοηθάει, στηρίζει την ομάδα, την Κυριακή είχε 25.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να πατάνε όλοι στο έδαφος, γιατί η χρονιά θα έχει ανηφοριές. Αλλά παλεύουν κάθε Κυριακή και αυτό πιστώνεται στον Δώνη. Για τον οποίο φυσικά έχω να πω μόνο τα καλύτερα, είναι και δικό μου «παιδί”, εγώ τον έχω βγάλει».

Τα παπούτσια και ο Βαρδινογιάννης

Τι εννοείται όταν τον χαρακτηρίζεται δικό σας παιδί;

«Όταν ήταν στην ηλικία των παιδιών που διαχειρίζεται σήμερα εκείνος, είχε έρθει στην Παιανία. Εκείνη την εποχή μου είχε ζητήσει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης να αξιολογώ παίκτες. Ήταν η εποχή που είχα φέρει και τον Ζάετς και άλλους. Τον δοκίμασα για 10 λεπτά τον Δώνη και ζήτησα να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός, είπα στον Βαρδινογιάννη ότι πρέπει να τον προσέξουμε. Μάλιστα, είχε έρθει χωρίς παπούτσια και παρότι κανονικά φορούσε 43-44 νούμερο, εκείνη την ημέρα δεν είχαμε να του δώσουμε στο νούμερό του και του δώσαμε 39! Πονούσαν τα δάχτυλά του, αλλά έμεινε και έπαιξε. Του είχα πει «Χωρίς παπούτσια ήρθες; Πηγαίνουν στον πόλεμο χωρίς όπλο;”».

Τι είχατε ξεχωρίσει και είχατε ζητήσει να μείνει στον Παναθηναϊκό;

«Μου αρέσουν οι παίκτες που πηγαίνουν πάνω στον αντίπαλο. Τότε ήταν και ο Γαλάκος στον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχε ομάδα για να τον βάλουμε να παίξει και είχα δει κάποια παιδάκια που έπαιζαν μπάλα σε μια αλάνα στην Παιανία, εκεί που είναι χτισμένο τώρα το ξενοδοχείο των εγκαταστάσεων. Τα φώναξα, ήρθαν και βρήκα ένα ψηλό παιδί που έπαιζε μπακ. Ο Δώνης ήταν εξτρέμ, τους έβαλα μαζί, έπαιξε 10 λεπτά όπως σας είπα και ζήτησα να παραμείνει. Ήταν 16 ετών, πολύ γρήγορος από τότε. Έμεινε, πάλεψε, δούλεψε και έγινε αυτό που έγινε. Μέχρι την Αγγλία είχε φτάσει και είχε παίξει».

«Γιατί να μη διεκδικήσει το πρωτάθλημα;»

Για να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά, φοβάστε πώς μπορεί να αντιδράσει η ομάδα στο πρώτο στραβοπάτημα; Πώς μπορεί να μεταβληθεί η ψυχολογία τόσο νεαρών ποδοσφαιριστών.

«Αν κάθε Κυριακή παρουσιαζόμαστε όπως τώρα, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αλλά ακόμα και η μεγάλη Μπαρτσελόνα έφερε 2-2 με τη Χιρόνα. Μπάλα είναι, αλλά τα παιδιά αυτά δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει για πρωτάθλημα, αλλά για να φτιάξει μια καλή ομάδα. Αν τύχει και προχωρήσει καλά, γιατί να μη διεκδικήσει και το πρωτάθλημα; Αλλά και άσχημα αποτελέσματα να έρθουν, πρέπει να παραδειγματιστεί και να πάρει τα θετικά ακόμα και από τα άσχημα».

Τι περιμένετε στη συνέχεια από τον Παναθηναϊκό;

«Τα παιδιά αυτά, γιατί έχω ζήσει ξανά την κατάσταση με την ανανέωση που είχαμε κάνει στον Παναθηναϊκό, θα τα δούμε και με τα Γιάννενα και μετά αρχίζει η ανηφόρα. Εκεί θα φανεί τι μπορούν να κάνουν. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχουν έρθει καλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ξένοι που ήρθαν δεν μου λένε τίποτα, πιο καλοί είναι οι μικροί του Παναθηναϊκού. Μπορεί, δηλαδή, να πάει πολύ καλά η ομάδα αν συνεχίσει έτσι όπως τώρα».

sportdog.gr