Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός


Την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «προσωπική» η απόφαση και πως είναι έτοιμος «για συμμαχίες και συγκρούσεις». Στη... 
 

 
 
 
διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο κ. Ορφανός υποστήριξε πως τίθεται στην κρίση των δημοτών και θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου στον κεντρικό δήμο, διότι «διαπίστωσε ένα μεγάλο κενό στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης».

Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μίλησε με τη Νέα Δημοκρατία γι΄ αυτή του την απόφαση, η οποία είναι όπως είπε καθαρά προσωπική. «Αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου ανατέθηκε από τους πολίτες επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης στην ελληνική Βουλή».

Όσο για τη φημολογία πως κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή δεν ήταν στις λίστες της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, είπε πως «στη λίστα θα ήμουν εάν το ήθελα. Αφήνω κάτι έτοιμο, για να πάρω τον δύσκολο δρόμο να διεκδικήσω τον κεντρικό δήμο, που όμως αξίζει τον κόπο».

Ο κ. Ορφανός κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να τον στηρίξουν, ώστε «όλοι και όλες μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους». Επιθυμία του και διεκδίκηση είναι η μετατροπή της Θεσσαλονίκης «σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα» και σε «κέντρο παιδείας, καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού».

Είπε πως θέλει να «ενώσει δυνάμεις», ωστόσο φάνηκε διατεθειμένος και «για συμμαχίες και για συγκρούσεις». Σχολιάζοντας το έργο του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε πως «είχε καλές προθέσεις, έκανε προσπάθεια, όμως η έλλειψη έργου ει ναι εμφανής».

Για τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στον οποίο προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατέβει στις εκλογές ως διεκδικητής του κεντρικού δήμου αρκέστηκε να πει πως «είναι ένας καλός φίλος» και πως δεν υπήρξε καμία συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καϊτεζίδης ζήτησε προθεσμία για να απαντήσει στην πρόταση, θέτοντας ως προϋπόθεση ένα ψηφοδέλτιο ενωτικού και αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, και η απάντηση του αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.