Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

3+1 εναλλακτικά city breaks για τον χειμώνα


Η προσμονή ενός επικείμενου ταξιδιού είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις που μπορεί να βιώσουν οι λάτρεις των αποδράσεων. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι πολυήμερες διακοπές δίνουν τη θέση τους σε αποδράσεις μικρότερης χρονικής διάρκειας σε...
 




μέρη που ξεφεύγουν από τους κλασικούς προορισμούς.

1. Μπρνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, με το γοτθικό στοιχείο που την διακρίνει και τα υπέροχα κλασικά κτίριά της, αποτελεί για τους επισκέπτες μία εξαιρετική έκπληξη στο μέσον του χειμώνα. Στους δύο λόφους που επιβλέπουν την πόλη από ψηλά, δεσπόζουν ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου και το επιβλητικό κάστρο Spilberk. Ένα ακόµα χαρακτηριστικό της είναι ένα δίκτυο χιλιάδων υπόγειων σπηλαίων, τα λεγόµενα Σπήλαια της Μοραβίας. Επίσης, το Μπρνο επιφυλάσσει στους επισκέπτες μία ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, αφού κάθε Σαββατοκύριακο γεµίζει από ντόπιους και τουρίστες που διασκεδάζουν στα δεκάδες µπαρ και clubs!

2. Ταλίν

Η Βασίλισσα της Βαλτικής, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, μπορεί να προσφέρει μαγευτικές στιγμές σε κάθε είδους ταξιδιώτη. Η παλαιά πόλη του Ταλίν αποτελεί Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της Unesco, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει πανέμορφα μνημεία. Ξεχωρίζουν ο ρωσικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός του Αλέξανδρου Νέφσκι που χτίστηκε το 1900, πύργος 38 µέτρων Kiek in de Kök που χρησιµοποιούνταν ως οχυρό, καθώς και το κάστρο Toompea που τώρα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο. Η πόλη προσφέρει επίσης γαστρονομικές απολαύσεις στα ιδιαίτερα εστιατόριά της, τα οποία σερβίρουν µοναδικά πιάτα και µπίρες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο µέρος του κόσµου.

Ταλίν Εσθονία

3. Σαράγεβο

Πόλη-σταθμός στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, η πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν εξαιρετικά δηµοφιλή ταξιδιωτικό προορισµό. Η αρχιτεκτονική και οι δρόµοι της θυµίζουν σε πολλά τη µοναδική ατµόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης, ενώ στα λιθόστρωτα δροµάκια της οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα µαγαζιά µε εξαιρετικό καφέ, ντόπια γλυκά και µοναδικούς µεζέδες. Σήµα κατατεθέν, η θρυλική Latin Βridge, όπου δολοφονήθηκε ο πρίγκιπας της Αυστροουγγαρίας Φερδινάνδος, γεγονός που πυροδότησε το ξέσπασµα του Α΄ Παγκοσµίου Πολέµου. Χαρακτηριστική είναι και η νυχτερινή ζωή του με αναρίθµητα clubs που συνεπαίρνουν με τους ξέφρενους ρυθµούς τους.

Σαράγεβο Βοσνία

4. Ντουμπρόβνικ

Άλλη μία πόλη Μνημείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της Unesco στην Δαλµατία της Κροατίας, η οποία για αιώνες αποτελούσε ένα από τα πιο σηµαντικά ευρωπαϊκά λιµάνια. Τα χρώµατα που κυριαρχούν εδώ είναι το µπλε της θάλασσας, το πράσινο των δέντρων και το πορτοκαλί των γραφικών κτηρίων. Την παλιά πόλη αγκαλιάζουν τείχη µήκους δύο χιλιοµέτρων, τα οποία αποτελούν και το σημαντικότερο αξιοθέατο. Εξάλλου, εδώ γυρίστηκαν πολλές σκηνές της θρυλικής σειράς «Game of Thrones». Η κεντρική περαντζάδα Stradun ή Placa που διαπερνά το Ντουµπρόβνικ, διασταυρώνεται με άπειρα μικρά δρομάκια, καθένα από τα οποία κρύβει εξαιρετικά µαγαζάκια, cafés ή εστιατόρια.
ΠΗΓΗ