Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Π. Καζάς: Ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού «έπεσε» από την τσουλήθρα της παιδικής χαράς


Σε προεκλογικό λόγο μετέτρεψε την τοποθέτησή του, στη ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Λαγδάρης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει ουσιαστικά κανέναν – εκτός από αυτούς που ήθελαν να πεισθούν. Για μία ακόμη φορά έριξε το ανάθεμα στην κρίση, για την απραξία του Δήμου να παραγάγει έργο όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, η εύκολη αυτή δικαιολογία, είναι εκτός «μόδας».
Η...




πραγματικότητα ωστόσο, όσο και αν προσπάθησε να την ωραιοποιήσει, είναι αμείλικτη.

Το μοναδικό έργο που έχει να παρουσιάσει αυτή η διοίκηση είναι μία γεώτρηση. Κατάφερε, δηλαδή, μετά από πέντε χρόνια, να δώσει στους δημότες νερό να ξεδιψάσουν. Κατάφερε, δηλαδή, να καλύψει μία βασική ανάγκη του ανθρώπου και μία θεμελιώδη υποχρέωση κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε, είναι φωτογραφίες από τον ουρανό της Βόρειας Πιερίας, με κειμενολεζάντα «Ο κ. Λαγδάρης σας εξασφάλισε και οξυγόνο για να αναπνέετε!».

Με περισσή υπερηφάνεια, αναφέρθηκε και στα εκατομμύρια που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, για μεγάλα έργα προς χρηματοδότηση. Τα «θα» σε αυτή την αναφορά του ήταν αμέτρητα. Μελέτες που «θα» γίνουν, μελέτες που «θα» κατατεθούν, μελέτες που «θα» πάρουν έγκριση, έργα που «θα» χρηματοδοτηθούν. Με λίγα λόγια «έχει ο Θεός». Ακόμη κι αν πραγματοποιηθούν αυτά τα «θα», δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Δημάρχου να τα υλοποιήσει, τη στιγμή που δεν μπορεί να κατασκευάσει ούτε μία ασφαλή παιδική χαρά.

Μοιρολατρικά έριξε την ευθύνη και στην αστυφιλία (που ξεκίνησε από την δεκαετία του ’80, όπως είπε) για τη φυγή των νέων ανθρώπων. Μάλλον έχετε μείνει σε εκείνη την δεκαετία και χάσατε τις εξελίξεις. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα νέων ανθρώπων που έχουν επιστρέψει στους τόπους καταγωγής τους, δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς και μέσω του διαδικτύου απευθύνονται όχι μόνο στην εθνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Η πρότασή μας έχει διαφορετική προσέγγιση και έχει ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο όραμα. Δεν είναι έκθεση ιδεών με «ξύλινη γλώσσα». Αυτές οι έννοιες ταιριάζουν σε αυτούς που δεν πιστεύουν αυτά που λένε.

Εμείς πιστεύουμε στην αγροτική ανάπτυξη με τον αναδασμό, πιστεύουμε στο ΒΙ.ΠΑ., πιστεύουμε στις ΣΔΙΤ, πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πιστεύουμε στον τόπο μας, πιστεύουμε ότι η Βόρεια Πιερία μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, μπορεί να γίνει δελεαστική.

Όσοι θέλουν να σας προσλάβουν τον Μάιο ως «σταθμάρχη», να σας θυμίσουμε ότι ο σταθμάρχης μένει στο σταθμό. Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος είναι «μηχανοδηγό» για το τρένο.