Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αυτοσχέδιο «τζαμί» στο Σύνταγμα και... η ξεφτίλα στο μεγαλείο της! Χαλιφάτο του φιλοτουρκικού ΚΑΤΑΡ απέναντι από τους Ευζώνους...


Σε... χαλιφάτο της Αραβίας μετατράπηκε χθες το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου το μικροσκοπικό αλλά πάμπλουτο (και με... σκοτεινό ρόλο γεωπολιτικά) κράτος του Κατάρ να γιορτάσει την εθνική του ημέρα.

Στην... 

 
 
 
 
πλατεία Συντάγματος λοιπόν επιτράπηκε από τον Δήμο Αθηναίων να στηθεί μια μεγάλη τέντα της ερήμου με χαλιά και μαξιλάρια, ενώ οι διοργανωτές προσκαλούσαν τους... επισκέπτες να καθίσουν, να πιουν τσάι ή καφέ με κάρδαμο και να δοκιμάσουν χουρμάδες, ακούγοντας την παραδοσιακή μουσική του Κατάρ!

Η βασική εκδήλωση για τον εθνικό εορτασμό των Καταρινών, που οργάνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού του αραβικού κράτους, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου παραβρέθηκε πλήθος πολιτικών, πρεσβευτών και διπλωματών.

Είναι αποδεκτό;

Ο δήμος παραχώρησε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και αν κάποιος χθες έκανε βόλτα στην καρδιά της Αθήνας θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε μουσουλμανική χώρα με κατοίκους που φορούν κελεμπίες.

Τι σκοπό άραγε εξυπηρετεί αυτή η κίνηση; Και αν υποθέσουμε ότι είναι αποδεκτό να μετατρέπουν κάποιοι την πλατεία Συντάγματος σε έρημο, τελικά ποιον σκοπό εξυπηρετεί αυτή η κίνηση... καλής θέλησης; Είναι γνωστό ότι η «πολυδιαφημισμένη» συνεργασία της χώρας μας με το Κατάρ προς το παρόν δεν έχει αποδώσει καρπούς. Την ίδια στιγμή το εμιράτο έχει εδώ και έναν χρόνο αποκλειστεί από ομάδα αραβικών χωρών, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μόνος που... στάζει μέλι για το Κατάρ είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.






Η σχέση του εμιράτου με την Τουρκία είναι στενότατη, ενώ το εμιράτο έχει αποδειχθεί «στήριγμα» της δοκιμαζόμενης το τελευταίο διάστημα γειτονικής χώρας. Μάλιστα, η Αγκυρα έχει δημιουργήσει στρατιωτική βάση στην αραβική χώρα και σταδιακά αυξάνει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φήμες που προέρχονται από τις ίδιες τις αραβικές χώρες και «καρφώνουν» το Κατάρ ως τον βασικό χρηματοδότη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.  
 
 dimokratianews.gr