Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Υποβαθμισμένες και εκτός πλαισίου οι εκλογές σήμερα;


Με κύρια ευθύνη των κοινοβουλευτικών κομμάτων οι εκλογές σήμερα, για την τοπική αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο, έχουν μετατραπεί σε...     



δήθεν δημοψήφισμα «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά ή υπέρ της κυβέρνησης.
Για μια φορά ακόμη επιχειρείται η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος με αποπροσανατολισμό, εκτός πλαισίου του πραγματικού στόχου των εκλογών.
Θέματα μείζονος σημασίας για την καθημερινή ζωή των Ελλήνων σε τοπικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο υποβαθμίζονται συνειδητά με ένα απαράδεκτο απλοποιημένο «πρόωρο» δίλημμα.

Το θέμα είναι αν οι πολίτες δεχτούν αβίαστα και απερίσκεπτα την προτροπή να «ψηφίσουν για την «επιβράβευση» ή «καταδίκη/καταψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής.
Το ψευδεπίγραφο αυτό εκλογικό διακύβευμα έχουν υιοθετήσει πολιτικά κόμματα, παρερμηνεύοντας την ουσία των σημερινών εκλογών και προσδοκώντας την επίσπευση ή μη των εθνικών εκλογών.

Το δυστύχημα είναι πως πάρα πολλοί συμπολίτες μας ακολουθούν την προτροπή των κομμάτων και αλλοιώνουν με την ψήφο τους δημοκρατικούς θεσμούς που άμεσα τους αφορούν.
Αμυδρά ελπίδα ίσως είναι πως οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν τη λογική και δεν θα παρασυρθούν από τις εντατικές προσπάθειες αποπροσανατολισμού τους.  

Ανδρέας Μπούκας