Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Επίσκεψη της OBEAMME στο Υπουργείο Μεταφορών στις 30/7/2019, για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των Επισκευαστών


Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, την Τρίτη 30/7/2019, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Λυκάρτση Αναστασίου, του Γενικού Γραμματέα Κελπετζίδη Δημητρίου και του Τεχνικού Συμβούλου Καρανάσιου Παναγιώτη Μηχανολόγου Μηχανικού, όπου έλαβαν χώρα διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Σταθόπουλο Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη Γεώργιο, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Επισκευαστών Αυτοκινήτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:



1. Την εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής από Συνεργεία και Ι.Κ.Τ.Ε.Ο στη χορήγηση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) οχημάτων.

2. Τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης των εξουσιοδοτημένων συνεργείων χορήγησης ΚΕΚ με το Υπουργείο.

3. Τη δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου Λειτουργούντων Συνεργείων κατ’ αντιστοιχία με το Ψηφιακό Μητρώο Πρατηρίων με στόχο την πάταξη του φαινομένου των παράνομα λειτουργούντων συνεργείων.

4. Τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης υποβολής φορολογικού παραστατικού (Α.Π.Υ. ή τιμολογίου) από νόμιμα συνεργεία κατά τον επανέλεγχο οχημάτων από τα ΚΤΕΟ, προκειμένου να περιοριστεί η μάστιγα των παράνομα λειτουργούντων συνεργείων επισκευής και συντήρησης οχημάτων και παράλληλα να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

5. Το σχέδιο νόμου που θα αφορά στους όρους λειτουργίας συνεργείων επισκευής και συντήρησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.




‘Εγινε σχετική ενημέρωση και τέθηκαν τα θεμέλια για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, ώστε τα ζητήματα που προβληματίζουν τον κλάδο να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον. Η Ομοσπονδία αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στον κλάδο των Επισκευαστών και θα συνεχίσει τον αγώνα της με συναντήσεις που θα γίνουν στο μέλλον, εν όψει και της ανάληψης των καθηκόντων από την νέα κυβέρνηση και τους υπουργούς της και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη.