Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα


Προετοιμασία: 15 λεπτά 
Ψήσιμο: 50 λεπτά 
Μερίδες: 6
 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

 
 
κιμάς: 1 κιλό, μοσχαρίσιος
κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα
αυγά: 2
ψωμί: 4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
φέτα: 200 γρ.
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβετε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)

Συμβουλή

Μπορείτε, αν θέλετε, να παραλείψετε το τυρί και να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.

Mix & Match

Αν και κρέας το μπιφτέκι ταιριάζει όμορφα και με τα λευκά κρασιά. Από την άλλη, η φέτα σχεδόν το επιβάλλει. Αναζητήστε μια καλή Ρομπόλα, που η αρωματική της δύναμη και το δυνατό της σώμα θα σταθούν στο ύψος της περίστασης.

ΠΗΓΗ