Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κύπρια Βουλευτής στα ΜΜΕ Συρίας: Η Τουρκία επαναλαμβάνει Γενοκτονίες και δεν έχει ποτέ πληρώσει για καμία από αυτές


Η Τουρκία έχει επαναλάβει πολλές φορές Γενοκτονίες, χωρίς να έχει πληρώσει για καμία από αυτές.

Η Άννα Θεολόγου, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να επαναλαμβάνει γενοκτονίες εναντίον πολλών εθνών και εθνικών ομάδων, όπως των Αρμενίων, των Κούρδων, των Κυπρίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ιρακινών και των Συρίων, γιατί ποτέ δεν έχει πληρώσει για τα εγκλήματά του.
Σχολιάζοντας σχετικά με...  

την επίθεση του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία, η Θεολόγου στους ‘Τάιμς της Συρίας’ δήλωσε:

«Η Τουρκία και το καθεστώς της έχουν δεσμευθεί για πολύ καιρό για τις φρικαλεότητες και τις γενοκτονίες και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει αδρανής και απαθής προς το λαό της Συρίας που έχει κρεουργηθεί και σφαγιασθεί.

Ούτε μπορεί να εξαρτάται από τη «μεγάλη και αδιαμφισβήτητη σοφία του προέδρου Τραμπ», επειδή το αίμα που χύθηκε από τους Σύριους θα βρίσκεται στα χέρια και τη συνείδηση όλων των πολιτισμένων εθνών και θεσμών».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση στη Συρία με την εκτόπιση ανθρώπων για να επιτύχει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό της στόχο.

«Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από τη λεγόμενη συριακή εξέγερση, η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της σε εκατομμύρια πρόσφυγες της Συρίας και με το πρόσχημα της επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων προσπάθησε να επιβάλει μια ζώνη απομόνωσης βαθιά στο έδαφος της Συρίας που εκτείνεται κατά μήκος των 300 χιλιομέτρων των συνόρων Τουρκίας – Συρίας», ανέφερε η Κύπρια βουλευτής.

Επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να εγκαταστήσει πρόσφυγες στη νεκρή ζώνη.

Η Θεολόγου ανέφερε ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε την ίδια τακτική στην Κύπρο το 1974.

«Στην Κύπρο το 1974, η Τουρκία υιοθέτησε την ίδια τακτική, αφού εισέβαλε στο νησί για να φέρει την υποτιθέμενη ειρήνη και την προστασία των Τουρκοκυπρίων, αλλά μετά από 45 χρόνια ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κύπρο και έχει ξεκινήσει εθνοκάθαρση στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, εξαναγκάζοντας τους Ελληνοκύπριους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φέρουν εποίκους από τα βάθη της Τουρκίας για να αλλάξουν τη δημογραφική ισορροπία της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

Πηγή: echedoros-a.gr