Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δ.Αδαμόπουλος: Εθνικό φρόνημα και ενότητα έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ.

«Η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει σήμερα ο λαός μας είναι το εθνικό φρόνημα και η ενότητα, διότι είμαστε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη εποχή», επισήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, μιλώντας στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος το πρωί τής Κυριακής, 19 Ιανουαρίου 2020, στην πάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη).




Παρουσίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη και Μπέττυ Σκούφα, η κ. Ελευθερία Κορύτσα ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Σάββα Χιονίδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, ο Στρατηγός ε.α. και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Ευστράτιος Κυριακάκης εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Ασημίνα Πούλιου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (ΕΣΠΕΕ Πιερίας) ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΒ) Βασίλειος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Πιερίας Αντώνιος Λαγογιάννης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πιερίας Μιχαήλ Φαργκάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ψυχοδραστικών Ουσιών Πιερίας «Άτρακτος» Λίτσα Σίμου, ο Πολιτευτής τής Νέας Δημοκρατίας Ν.Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Θωμάς Αναστασιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Νίκος Μακρίδης κ.ά.




Ενημέρωση των μελών, κοπή πίτας, χαιρετισμοί και βραβεύσεις.

Ενημέρωση στα μέλη τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας για τα θέματα που τους απασχολούν, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, ενώ στη συνέχεια, εκ μέρους των μελών πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις.

Μετά την κοπή τής πίτας πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί εκ μέρους των επισήμων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ψήφισμα που διαβάστηκε και που ομοφώνως εγκρίθηκε από τα παριστάμενα μέλη τής Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας.

Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (ΕΣΠΕΕ Πιερίας), πολλά μέλη τής οποίας παρακολούθησαν και ένα μέρος από την εκδήλωση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας που είχε προηγηθεί. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Πιερίας, Βασίλειος Μαυρίδης, τίμησε και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρη Αδαμόπουλο, για τη στήριξη που παρείχε στην Ένωση Στρατιωτικών Πιερίας.




Το ψήφισμα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας

Ολόκληρο το ψήφισμα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας που διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τη συνέλευση των μελών τού Συνδέσμου, έχει ως εξής:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνη, 19 Ιανουαρίου 2020.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Κατερίνη, σήμερα, 19 Ιανουαρίου του έτους 2020, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα12:15’, τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και μετά από διεξαγωγή συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων,

Ο μ ο φ ώ ν ω ς

Αποφασίσαμε και εγκρίναμε το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής:

1. Αποτίουμε φόρο τιμής, στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που θυσιάσθηκαν στον βωμό του καθήκοντος.

2. Συγχαίρουμε το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι καθημερινά, με πενιχρά μέσα, αλλά με υψηλό φρόνημα και πίστη στο καθήκον τους, δίνουν ένα άνισο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να διασφαλίσουν τα αγαθά της τάξης, ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών και να προστατεύσουν τη Χώρα από την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.

3. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις μεγάλες, άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές στις αποδοχές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (Ν.4093/12, Ν.4387/16 & Ν.4472/17), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εργασίας τους και το μέγεθος της προσφοράς τους.

4. Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ σε ό,τι αφορά τον Ν. 4093/12, με την ΠΛΗΡΗ επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Αυγούστου 2012, την ενσωμάτωση του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στη σύνταξη (όπως έγινε με τον Ν.4307/14) και την καταβολή των αναδρομικών μέχρι τέλους του 2018 (και όχι όπως αυθαίρετα αποδόθηκαν μέχρι τον Ιούνιο του 2016 / Ν.4575/18), για τη αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης που παραβιάσθηκε κατάφωρα (άρθρ. 95, παρ. 5 του Συντάγματος).

5. Ζητάμε τη διακοπή της παρακράτησης που συνεχίζει να μας γίνεται από την ενιαία σύνταξη των συνταξιούχων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, για Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθ.11 Ν.3865/2010).

6. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε, σταθερά, τη δημιουργία Ενιαίου Ασφαλιστικού Πυλώνα Σ.Α και Ενόπλων Δυνάμεων. Επιδιώκουμε, επίσης, τη δημιουργία ενιαίου Κλάδου Υγείας με τη σταδιακή διεύρυνση των δικαιούχων του, για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού.

7. Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του άρθρου 45 Ν. 4256/2014, που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών ταμείων από τα πρόστιμα της Τροχαίας με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

8. Ζητάμε να ακυρωθούν τα «Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης και οι πράξεις επανυπολογισμού που έχει εκδώσει ο ΕΦΚΑ, διότι στερούνται νομιμότητας.

9. Ζητάμε επίσης, για τον επανυπολογισμό της ανταποδοτικής μας σύνταξης, να συμπεριληφθεί το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών, 14 και όχι 12 μήνες που υπόκεινται σε εισφορές, καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού μας βίου.

10. Ζητάμε να διορθώσει ο ΕΦΚΑ τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που προέκυψαν από τις αποφάσεις του ΣτΕ.

11. Ζητάμε να εκδώσει ο ΕΦΚΑ και να κοινοποιήσει, για κάθε Απόστρατο, Νέα Συνταξιοδοτική Απόφαση (τροποποιητική) προς συμμόρφωση και με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣΤΕ, που να περιέχουν όλα τα κατά τον τύπο, την ουσία και το περιεχόμενο νόμιμα χαρακτηριστικά.

12. Ζητάμε την επανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας μετά τη δεκαετία των μνημονίων.

13. Ζητάμε την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών-ΑΟΖ.

14. Ζητάμε δημιουργία Εθνοφυλακής και Πολιτοφυλακής στα νησιά και στον Έβρο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

15. Δεν ξεχνάμε τη γενοκτονία των Ποντίων, που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια, χωρίς να σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της Διεθνούς αναγνώρισής της.

16. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να προβεί στην τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016, ως προς τις Συντάξεις Χηρείας. Αναμένουμε όμως να ολοκληρωθεί η ρύθμιση, ώστε να συμπεριλάβει και τους δικαιούχους του Μ.Τ.Π.Υ., του Πυροσβεστικού Σώματος και των προερχομένων από την τέως Αστυνομία Πόλεων.

17. Ζητάμε παραχώρηση κατάλληλου χώρου, στην Πιερία, για τη δημιουργία Μουσείου Ιστορίας Έρευνας και Τέχνης του Συνδέσμου μας.

18. Ζητάμε παραχώρηση κατάλληλου χώρου για την ανέγερση Μνημείου πεσόντων Αστυνομικών στην Πιερία.