Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ετοιμότητα ο Έβρος - Σε θέση μάχης 15.000 άνδρες και γυναίκες για να μην περάσει η ΕΙΣΒΟΛΗ


Ο Ελληνικός Στρατός στην συνοριακή γραμμή έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής και χαρακτηριστικό είναι ότι σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι εφεδρικοί σχηματισμοί προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη ετοιμότητα, ειδικά στην περίπτωση που επιχειρηθεί κάποια προβοκάτσια από τουρκικής πλευράς.

Επίσης... 

στο βορειοανατολικό Αιγαίο παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο μετακινούνται μονάδας της ΜΥΑ/ΛΣ, ενώ τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ενισχύονται με πλωτά μέσα.

Παράλληλα, στη Λέσβο μετέβησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Περίπου 15.000 άνδρες και γυναίκες του Στρατού Ξηράς, τέθηκαν σε ετοιμότητα μάχης.

Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και από την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σήμερα στο πρωί στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της πολιτικής ηγεσία και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης αναχώρησε για τον Έβρο, όπου και βρίσκεται τώρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ Κωνσταντίνος Φλωρος.