Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

"Μυρίζει" η υπόθεση: Πληθαίνουν οι φωνές για παγκόσμια διακυβέρνηση λόγω κορωνοϊού


Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκόρντον Μπράουν, καλεί για παγκόσμια κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει το COVID-19

Μετά τον δικό μας Γιωργάκη που επέλεξε την ημέρα της εθνικής επετείου για να μας παρουσιάσει το όνειρό του για μια παγκόσμια κυβέρνηση ήρθε ο Γκόρντον Μπράουν, ο απερίγραπτος πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, που κάλεσε ... 
 



τους ηγέτες από όλο τον κόσμο να διαμορφώσουν μια «προσωρινή μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης» για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός λέει ότι διεθνείς οργανώσεις όπως ο Ο.Η.Ε. και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πρέπει να έχουν εκτελεστικές εξουσίες που θα υπερισχύουν όλων των μορφών εθνικής κυριαρχίας ως μέρος ενός νέου παγκοσμιοποιημένου, τεχνοκρατικού συστήματος που θα ελέγχουν οι ηγέτες και οι λεγόμενοι «ειδικοί στον τομέα της υγείας», αναφέρει ο Guardian.

Όπως και οι περισσότεροι παγκοσμιοποιητές, ο Μπράουν - ένας άνθρωπος που έχει ζητήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση εδώ και χρόνια - πιστεύει ότι τα προβλήματα του 21ου αιώνα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σωστά από το έθνος-κράτος. "Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια χώρα. Πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια απάντηση ", δήλωσε ο Μπράουν. "Αυτό είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο μια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να υπάρξει κοινή δράση για την αντιμετώπιση αυτού. Όσο περισσότερο όμως παρεμβαίνετε για την αντιμετώπιση της ιατρικής έκτακτης ανάγκης, τόσο περισσότερο θέτετε σε κίνδυνο τις οικονομίες. "

Ο Μπράουν έχει προτείνει μια διεθνή ομάδα εργασίας που θα συντονίζει, μεταξύ άλλων, μια προσπάθεια να βρεθεί ένα εμβόλιο, να οργανωθεί η παραγωγή και να διασφαλιστεί ο συντονισμός των προσπαθειών των κεντρικών τραπεζών. "Χρειαζόμαστε κάποιο είδος εκτελεστικού διευθυντή", δήλωσε ο Μπράουν. "Θα έκανα τη G20 μια ευρύτερη οργάνωση, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να ακούσετε τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, τις χώρες που κάνουν τη διαφορά και τις χώρες όπου υπάρχει η πιθανότητα για να επηρεαστεί τεράστιος αριθμός ατόμων όπως αυτές στην Αφρική. "

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά από τους λαούς του κόσμου να εμπιστεύονται αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τις ίδιες ιδιοφυΐες που ζήτησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα εθνικά σύνορα καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο στις αρχές αυτού του μήνα. 

pentapostagma.gr